18.12.2014 15:26

Pierīgas novada pašvaldību darbinieki par godu Ziemassvētkiem netiek īpaši lutināti

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novada pašvaldību darbinieki par godu Ziemassvētkiem netiek īpaši lutināti publicitātes

Pierīgas novada pašvaldību darbinieki par godu Ziemassvētkiem šogad nekā īpaši netiks lutināti. Vērienīgas pašvaldību uzsauktas svētku balles un masveidīga prēmiju izmaksa pašvaldības darbiniekiem nenotiks, tomēr pavisam bez priekiem svētkos neiztikt.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja, aptaujājot pašvaldības, šogad lielākajā daļā Pierīgas novadu tiek domāts par darbinieku prēmēšanu uz svētkiem, izņemot Ķekavas, Inčukalna un Saulkrastu pašvaldības.

Pierīgā uz svētkiem prēmijas saņems Mālpils un Stopiņu pašvaldības darbinieki. Tās tikšot izmaksātas atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam. Šis likums nosaka, ka pašvaldības darbiniekam prēmijas var piešķirt reizi gadā, un izmaksātā pateicība nedrīkst pārsniegt 75 procentus no mēnešalgas. Turklāt gan Mālpilī, gan Stopiņos katra nopelnus vēl papildus vērtēs, nosakot procentuālo prēmiju apmēru.

Savukārt par to, vai Babītes, Sējas un Ādažu pašvaldības darbiniekiem varētu tikt piešķirtas naudas balvas, lemšot pēdējā domes sēdē, un pašlaik nekas konkrētāks par prēmijām nav zināms.

Siguldas novada domes deputātiem un darbiniekiem prēmijas šogad nav plānotas. Izņēmums vienīgi ir 134 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, kas katrs par godu svētkiem saņems naudas balvu 75 eiro apmērā.

Daļa pašvaldību darbinieku Pierīgā par spīti tam, ka netiks iepriecināti ar prēmijām, tiks pie kaut kā cita, proti, svētku balles. Tomēr jāteic, ka arī šeit vērienīgu koncertu ar viesmākslinieku piedalīšanos un klātiem galdiem nebūs.

Inčukalna novada pašvaldības darbiniekiem Ziemassvētku balle tiek rīkota tradicionāli. Taču tai pašvaldībā strādājošie "sametas" paši, katrs maksājot 2,50 eiro lielu dalības maksu. Šogad 27. decembrī šis Ziemassvētku pasākums notiks Vangažu kultūras namā, tajā muzicēs vietējie muzikanti un uz galdiem atradīsies groziņos līdzi nestais cienasts.

Līdzīgs Ziemassvētku pasākums 19. decembrī notiks arī Ķekavas novada pašvaldības un tās iestāžu darbiniekiem. Arī šeit paši darbinieki finansē balles izmaksas. Pašvaldība segšot vien muzikālo nodrošinājumu, tam tērējot 800 eiro.

Tāpat Ziemassvētku balle ir paredzēta Saulkrastu novadā un Mālpilī, un arī šeit no pašvaldības maciņa balles izdevumi netiek segti. Tās tiekot rīkotas no darba brīvajā laikā, un darbinieki tās apmaksā no saviem līdzekļiem. Turklāt Saulkrastos svētku pasākums solās būt īpaši interesants, jo pašvaldībā cilvēki aktīvi iesaistās mākslinieciskajā pašdarbībā, ir aktīvi, līdz ar to arī radoši prot atpūsties.

Savukārt Siguldā Ziemassvētku balles danču vietā būs neliels koncerts vairāk nekā 100 pašvaldības darbiniekiem un iestāžu vadītājiem. Tā izmaksas pašvaldībai šogad nav lielas, vien 300 eiro.

Ne balles, ne prēmiju šogad nebūs Baldones, Carnikavas un Olaines novada pašvaldību darbiniekiem. Tāpat bez svētku pasākuma un prēmijām nāksies iztikt Salaspils novada pašvaldībā strādājošajiem, jo darbinieki atbilstoši novērtējumam šogad jau tikuši prēmēti, un speciāli uz gadskārtu svētkiem nekādas naudas balvas piešķirtas netiks.