16.12.2014 18:38

Ādažu novada bibliotēkai meklē jaunas telpas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Ādažu novada bibliotēkai meklē jaunas telpas arhīvs

Ādažu novada bibliotēkai, kas šobrīd atrodas Ādažu novada vidusskolā, tiek meklētas jaunas telpas.

"Šobrīd Ādažu novada bibliotēka atrodas skolas telpās. Apsveicama ir pašvaldības iecere atrast tai jaunu mājvietu, lai tā novada iedzīvotājiem būtu daudz ērtāka un pieejamāka. Tāpat bibliotēkai jauna mājvieta jāmeklē, lai atbrīvotu tās skolas telpas, kas nepieciešamas klašu izveidei," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Ādažu novada pašvaldības pārstāve Monika Grieze.

Viņa arī norādīja, ka šobrīd pašvaldība līdz nākamā gada 13. janvārim aicina īpašniekus iesniegt piedāvājumus telpu nomai bibliotēkai. Bibliotēkas vajadzībām tiek meklētas labiekārtotas, remontētas telpas Ādažu ciema centrālajā daļā vairāk nekā 200 kvadrātmetru platībā.

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka to, kur atradīsies jaunā bibliotēka, un to, cik šo telpu noma Ādažu novada pašvaldībai izmaksās, uzzināsim janvāra nogalē, kad noslēgsies telpu nomas konkurss.

"Visi piedāvātie īpašumi bibliotēkas vajadzībām tiks vērtēti ļoti stingri, jo telpām saskaņā ar likumdošanu un dažādiem noteikumiem jāatbilst dažādām prasībām. Piemēram, ēkā jābūt vajadzīgai temperatūrai un apgaismojumam, lai grāmatas būtu drošībā," teica M. Grieze.