15.12.2014 17:43

Olainē sveikti novada aktīvākie jaunieši

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē sveikti novada aktīvākie jaunieši olainesjauniesiem.lv

Olaines pašvaldība ikgadējā konkursā "Jauniešu gada balva" apbalvojusi tos jaunos Olaines censoņus, kas ir ne vien talantīgi mūziķi un sportisti, bet arī aktīvi iesaistās novada sabiedriskajā dzīvē.

"Konkurss "Jauniešu gada balva" Olainē noris jau otro gadu. Tas tiek rīkots ar mērķi apzināt aktīvākos un talantīgākos Olaines novada jauniešus un izvērtēt viņu sasniegumus novada attīstībā. Tāpat ar šī konkursa palīdzību tiek sekmēta jauniešu iniciatīva un līdzdalība novada sabiedriskajā dzīvē," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Olaines novada jaunatnes lietu speciāliste Ieva Rokule.

Pēc viņas teiktā, šogad konkursam tika saņemti kopumā 22 novada iedzīvotāju iesniegtie pieteikumi par 19 pretendentiem, kuri ieteikti kā jaunieši, kas būtu pelnījuši saņemt šo pašvaldības atzinību.

Šogad konkursa galveno balvu – titulu "Gada jaunietis" – saņēma Olaines 2. vidusskolas 12. klases skolnieks Mazens Zibara. Viņš šo balvu saņēma ne vien par teicamām sekmēm mācībās, bet arī par aktīvu iesaistīšanos dažādos pasākumos. Proti, M. Zibara aktīvi darbojas Olaines novada Jauniešu domē un vairākās citās ar jaunatni saistītās nevalstiskās organizācijās.

Pateicoties viņa iniciatīvai, Olainē notiks Eiropas Jauniešu parlamenta Kurzemes–Zemgales reģionālā sesija, kurā aicināti piedalīties jaunieši no visas Baltijas un Skandināvijas. Plānots, ka šajā sanāksmē jaunieši apspriedīs aktualitātes Eiropas Savienībā, piemēram, jauniešu nodarbinātību un vides un ekoloģijas jautājumus.

Nominācijā "Gada jauniešu projekts" šogad uzvarēja Dagnijas Tīsiņas projekts "Es dabai – daba man". Šajā projektā meitene ne vien iepazīstināja jauniešus ar tām dabas veltēm, kas sastopamas Olaines dabas takās, bet arī organizēja pārgājienu, kura laikā savāktie augi tika izkaltēti tējā un tālāk atdāvināti novada ļaudīm.

Savukārt nominācijā "Gada jaunais sportists" tika sveikta Emīlija Elizabete Zandere, kura 15 gadu vecumā kļuvusi par Latvijas čempioni jātnieku sportā šķēršļu pārvarēšanā jaunzirgiem.

Nominācijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks" uzvaras laurus plūca Paulīne Piteņko, kura apgūst saksofona spēli Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un koncertē pat ar Latvijas Simfonisko orķestri.

Bet titulu "Gada brīvprātīgais" saņēma Andris Krūmiņš, kurš par spīti saspringtajām studijām Rīgas Tehniskajā universitātē šogad gana daudz stundu veltījis dažādu pasākumu organizēšanai novadā.

Titulu "Jauniešu balsts" ieguva Olaines 1. vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Jolanta Gulbe, kura skolā vada Skolēnu parlamentu.

Katrs nominācijas uzvarētājs tika apbalvots ar atzinības rakstu, 50 eiro dāvanu karti no "Galactico" veikalu tīkla, stikla kausu un jauno informatīvo bukletu par Olaines novadu.