02.05.2012 16:06

Vasara Siguldā nāk ar jauniem rotaļlaukumiem

Autors  Antra Feldmane, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šogad Siguldā izbūvēs divus bērnu rotaļlaukumus Institūta ielā un Jaunatnes ielās.

 

Kā informē Siguldas novada pašvaldības pārstāve Liene Jurkāne, pērn ierīkotā rotaļu vieta Lauktehnikā, pie Pulkveža Brieža un Nītaures ielu krustojuma, kļuvusi īpaši iecienīta. Siguldas māmiņas ideju par laukumu izveidi vērtē pozitīvi, taču ir skeptiskas pret vietas izvēli.

Līva Cimmermane, Siguldas Māmiņu kluba pārstāve, atzīst, ka ir labi, ja Lauktehnikas rajonā šāds laukums ir. Tomēr viņa ir kritiska pret to, ka teritorija nav nožogota, tātad – nav arī droša: "Manuprāt, spēļu laukumam jābūt kā atsevišķai pasaulītei, nevis tādai, kur cauri ved gājēju, riteņbraucēju celiņš kā tas ir šajā jaunajā laukumā. Iespējams, es pārāk daudz gribu, bet uzskatu, ka drošība pirmajā vietā, īpaši vietās, kas paredzētas bērniem."

Vaicāta par vietas izvēli, L. Jurkāne min, ka jau iepriekš ir bijis pieprasījums tieši šajā rajonā ierīkot bērnu atpūtas vietu. "Jēkaba laukums P. Brieža un Nītaures ielas krustojuma tuvumā bija piemērotākais pašvaldības rīcībā esošs zemes gabals," viņa atklāj. Tā izveidei pašvaldība iztērējusi 7000 latu.

Dažādais bērnu vecums ir problēma, ja ir pavisam mazs mazulis, kurš spēlējas vienuviet ar lielajiem, ir nobažījusies Jana, divu bērnu māmiņa, kura dzīvo Siguldas centrā. "Viņi parasti skrien un dauzās, tāpēc nepievērš uzmanību tiem mazajiem," min sieviete, taču norāda, ka viņu apmierina bērnu laukums Siguldas centrā pie skeitparka, kurā labprāt uzturas. Māmiņa uzskata, ka Lauktehnikas laukums nav īsti drošs – vajadzētu būt sētai, lai bērns neizskrien uz ceļa.

"Gribētos, lai ir dažādība," min L. Cimmermane, vaicājot, kādam, viņasprāt, jābūt rotaļplacim, kas būtu piemērots bērniem. "Līdzīgi kā ir Bērnu pilsētiņā Ventspilī – piemērots dažādiem vecumiem. Mazuļiem – tā saucamās pamperšūpoles, tāpat piemērotas izklaides desmitgadīgajiem. Un lai tas pa nakti ir noslēdzams."

Šogad plānotā Institūta ielas bērnu laukuma kopējās izmaksas būšot aptuveni 10 000 latu, savukārt Jaunatnes ielā laukumu būvēs par 14 000 latu, no kuriem 90% segs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.