23.04.2012 09:33

Garciemā pie jūras visiem vietu nepietiks

Autors  Antra Feldmane, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
D. Jurēvica piebilst, ka auto varēšot novietot arī Carnikavas centrā, tomēr tad kājām līdz jūrai jāmēro teju trīs kilometri. D. Jurēvica piebilst, ka auto varēšot novietot arī Carnikavas centrā, tomēr tad kājām līdz jūrai jāmēro teju trīs kilometri. Krišjānis Grantiņš

Lai arī autostāvvietu skaits Carnikavas novada Garciemā kopš 2011. gada ir būtiski palielinājies, vēl jāveic darbi to labiekārtošanai. Jāiekārto stāvlaukums arī Lilastē.

Kopš Carnikavas novada iedzīvotāju iebildumiem par to, ka atpūtnieki savus auto novieto jau tā šaurajās šķērsielās, Garciemānu var manīt zīmes "Zona apstāties aizliegts". Realitātē tas nozīmē, ka atpūtniekiem auto kopš 2011. gada 1. jūnija jānovieto speciāli ierīkotās stāvvietās, nevis ielu malās kā iepriekš.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica pauž optimismu, sakot, ka "pagājušā gadā likvidējām lielu daļu problēmu, pie Garciema dzelzceļa stacijas iekārtojot stāvvietu simt automašīnām". Stāvvietas gan atrodas pusotru kilometru no pludmales.

Īpašajās stāvvietās kopumā var novietot 170 atpūtnieku automašīnas. Domes vadītāja atzīst, ka ielas jau no "kooperatīvu laikiem ir ļoti šauras, dažviet tikai četrus metrus platas, un operatīvais transports – ugunsdzēsēji, mediķi – nevarēja pildīt savas funkcijas novietoto auto dēļ".

Izbūvētās stāvvietas gaida labiekārtošanas darbi. No "Latvijas dzelzceļa" esot pārņemtas labierīcības, kuras jāsakopj. Imants Pastors, domes izpilddirektors, papildina D. Jurēvicas teikto, minot, ka perspektīvā Garciemā ir nodoms paplašināties līdz 400 vietām. Viņš min, ka arī Mežciema ielā 26 pirms viesu nama "Siroko" ir pieejamas 30 stāvvietas.

Taču līdzīga problēma ar stāvvietu trūkumu joprojām ir Lilastē. Tur stāvvietas ir vistuvāk jūrai un vasaras sezonās esot pārpildītas. D. Jurēvica min, ka padomā ir zemes gabals, kur paplašināt vietu skaitu, taču šogad to neatklāšot finansējuma trūkuma dēļ, pabeigs vien detālplānojumu. D. Jurēvica piebilst, ka auto varēšot novietot Carnikavas centrā, tomēr tad kājām līdz jūrai jāmēro teju trīs kilometri. "Pie jūras visiem vietu nepietiks," tā domes priekšsēdētāja.

Pludmales viesu nams "Siroko", kā pauž tā administrācijas pārstāvis, ir vienīgā atpūtnieku mītne Garciemā. Situācija nebūt neesot tik iepriecinoša, viņš min. "Kolīdz sāksies atpūtas sezona, būsim dimbā. Pie mums joprojām ir maz stāvvietu, lielajos pasākumos cilvēkiem sakām, lai brauc ar autobusu, jo visiem nav, kur noparkoties. Taču to var saprast, pašvaldībai šeit zemes gabali nepieder. Protams, esam saņēmuši viesu sūdzības par stāvvietu trūkumu."

Pie paša viesu nama esot aizsardzības zona, un tur būvēt neesot atļauts. Pārstāvis gan pauž cerību, ka privātie uzņēmēji, kuriem apkārtnē pieder zemes gabali, tomēr ierīkošot vēl kādu stāvvietu jūras tuvumā – kaut par maksu.