31.07.2014 07:21

Ikšķiles bērnudārzā diferencē un samazina maksu par bērnu ēdināšanu

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērnudārza darbinieku novērojumi liecina, ka tieši mazie bērni nesūdzas par apetīti un apēd visu, kas uzlikts uz šķīvja. Bērnudārza darbinieku novērojumi liecina, ka tieši mazie bērni nesūdzas par apetīti un apēd visu, kas uzlikts uz šķīvja. Krišjānis Grantiņš

30. jūlijā notikušajā Ikšķiles novada domes sēdē apstiprināta ēdināšanas pakalpojumu maksa pirmsskolas izglītības iestādē (PII) "Urdaviņa" un pašvaldības vispārizglītojošās mācību iestādēs.

"Laika posmā kopš pēdējā pieņemtā domes lēmuma par bērnu ēdināšanas maksām (2011. gada 26. janvārī – red.) mainījušies Ministru kabineta noteikumi par uztura normām, iedalot bērnus divās vecuma grupās – no viena līdz divus gadus veciem bērniem un no trīs līdz septiņus gadus veciem bērniem, tāpēc nepieciešama cenu diferenciācija," skaidroja PII "Urdaviņa" vadītāja Valda Krinkele.

Līdz ar to, samazinoties ēdienu porcijām jaunākajai vecuma grupai, samazinās arī maksa par ēdināšanu. Turklāt bērnudārza darbinieku novērojumi liecina, ka tieši mazie bērni nesūdzas par apetīti un apēd visu, kas uzlikts uz šķīvja, piebilst V. Krinkele.

No 1. septembra "Urdaviņā" viena līdz divus gadus vecu bērnu vecākiem par trīsreizēju ēdināšanu būs jāmaksā 1,60 eiro, bet vecuma grupā no trīs līdz septiņiem gadiem – 1,80 eiro.

Līdz šim visiem bērniem bija noteikta vienāda maksa – 1,99 eiro. Veicot veiksmīgus produktu iepirkumus, PII "Urdaviņa" izdevies samazināt maksu par ēdināšanu.

Savukārt Ikšķiles vidusskolā un Tīnūžu pamatskolā maksa par kompleksajām pusdienām noteikta 1,14 eiro apmērā, par launagu – 0,57 eiro. No maksas par kompleksajām pusdienām atbrīvoti 1.–4. klašu skolēni. 1.–2. klašu skolēniem brīvpusdienas nodrošina valsts, bet 3.–4. klašu skolēnu ēdināšanai līdzekļus piešķir no pašvaldības budžeta.