18.07.2014 13:52

Jaunā kvalitātē atdzimis Salaspils skeitparks

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā kvalitātē atdzimis Salaspils skeitparks www.salaspils.lv

Dāvājot Salaspils novada aktīvajiem jauniešiem kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanas iespēju, no jauna ir izbūvēts moderns skeitparks, kas nu ir vēl viens sakārtots infrastruktūras objekts starp abām vidusskolām, sporta halli, stadionu un topošu vidusskolas trešo korpusu.

"Vecais skeitparks bija gan morāli, gan fiziski novecojis. Tas bija avārijas stāvoklī, tādēļ bija jānojauc," stāsta priekšsēdētāja vietnieks Zigmārs Zeimulis. "Tā kā uzskatījām, ka vieta tukša palikt nevar, turklāt Salaspilī skeitparks vienmēr ir bijis pieprasīts un plaši apmeklēts, nolēmām izbūvēt jaunu, modernāku skeitparku."

Veidojot skeitparku, tika ņemtas vērā to jauniešu vēlmes, kuri nodarbojas ar šo sporta veidu. Pašvaldība viņus aicināja uz tikšanos, kur skeitotāji ļoti aktīvi un entuziasma pilni sniedza nozīmīgus priekšlikumus par tehniskajiem un kārtības jautājumiem, kā arī izteica viedokli, kādas figūras viņi tur vēlētos redzēt.

Šī gada aprīlī dome izsludināja iepirkuma procedūru, kurā paredzēja jaunu skeitparka konstrukciju projektēšanu, izgatavošanu un uzstādīšanu, par pamatu ņemot vizualizācijas skices ar dažādiem iekārtu veidiem, izmēriem un izvietojumiem laukumā. Iepirkumā uzvarēja SIA "Mind Work Ramps", kuri skeitparku izbūvēja par nepilniem 25 tūkstošiem eiro.

Vispārējā izbūve tika pabeigta nepilna mēneša laikā no līguma noslēgšanas brīža, bet teritorijas labiekārtošanu tuvākajā laikā pabeigs Komunālā dienesta darbinieki. Stiprās lietus gāzes jūnija mēnesī neļāva darbus pabeigt ātrāk, bet nu laukums ir atvērts saviem apmeklētājiem, un ik dienas tur sastopami ekstrēmo sporta veidu cienītāji.

Jāpiezīmē, ka modernās rampas paredzētas ne vien braukšanai ar skrituļdēļiem un inline skrituļslidām, bet arī BMX velosipēdiem. Šeit tiks uzstādīti arī soliņi un stends ar iekšējās kārtības noteikumiem.

"Skeitparkā esiet kā saimnieki nevis ciemiņi, uzturot kārtību, tīrību un sekojot līdzi drošības noteikumiem," laukuma apmeklētājus aicina Z. Zeimulis. "Jaunieši jau ir izteikuši vēlmi šeit rīkot vietējā mēroga sacensības, kas pierāda to, ka šis ekstrēmais sporta veids viņiem nav brīvā laika pavadīšanas veids vien. Tādēļ pašvaldība viņu ideju par sacensībām palīdzēs realizēt."