07.07.2014 17:31

Iedzīvotāji tiek aicināti klātienē iepazīties ar Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas norisi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikvienam iedzīvotājam būs iespēja sekot līdzi projekta norisei un iegūt nepastarpinātu informāciju par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošanas gaitu. Ikvienam iedzīvotājam būs iespēja sekot līdzi projekta norisei un iegūt nepastarpinātu informāciju par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošanas gaitu. Krišjānis Grantiņš

11. jūlijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš kopā ar Lielo investīciju projektu konsultatīvo komisiju apmeklēs Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas vietu.

Vizīte notiks ar mērķi īstenot R. Naudiņa iniciatīvu – nodrošināt atklātību un informācijas pieejamību par lielo investīcijas projektu īstenošanas gaitu.

Vienlaikus ministrs aicina visus interesentus izmantot iespēju personīgi iepazīties ar projekta norises vietu, kā arī iegūt nepastarpinātu informāciju par Latvijā sarežģītākā vides projekta īstenošanu un pielietotajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem šīs vēsturiski piesārņotās vietas, Inčukalna sērskābo gudrona dīķu, sakārtošanai.

11. jūlijā plānotā projekta īstenošanas vietas apskate būs pirmā no vairākām šādām klātienes apskatēm, kas tiks organizētas līdz šī sarežģītā projekta īstenošanas noslēgumam. Tādējādi gan konsultatīvās komisijas pārstāvjiem, gan ikvienam iedzīvotājam būs iespēja sekot līdzi projekta norisei un iegūt nepastarpinātu informāciju par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošanas gaitu.

Interesentus, kuri klātienē vēlas apskatīt šo objektu, aicināti pieteikties līdz 9. jūlijam, zvanot pa tālruni 67026418 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Atgādināms, ka par konsultatīvās komisijas, kas izveidota jūnija sākumā, vadītāju ievēlēta Vides konsultatīvās padomes, biedrības "Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija" pārstāve Rūta Bendere. Konsultatīvajā komisijā darbojas vēl trīs Vides konsultatīvās padomes pārstāvji – Elita Kalniņa (biedrība "Vides aizsardzības klubs"), Ingus Purgalis (nodibinājums "Pasaules Dabas fonds") un Lelde Eņģele (nodibinājums "Latvijas Dabas fonds"), trīs pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Inčukalna un Olaines novadu pašvaldību pārstāvji.

Projekts "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" sanācijas darbi" tiek finansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Projekta mērķis ir novērst riskus, ka piesārņojums turpinās izplatīties un samazinās augstas kvalitātes artēzisko ūdeņu resursus turpmākai Rīgas pilsētas un Inčukalna novada ūdensapgādei.

Projekta pasūtītājs ir Valsts vides dienests, galvenais būvuzņēmējs – SIA "Skonto Būve", savukārt tehnoloģisko aprīkojumu nodrošina Vācijas kompānija "Mueg".

Inčukalna gudrona dīķu sāga – vai indi pagūs izsmelt laikā?