10.06.2014 16:05

Cietums ar brīvības garšu – Olainē brīvā režīmā uzturas pat slepkavas

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cietums ar brīvības garšu – Olainē brīvā režīmā uzturas pat slepkavas Krišjānis Grantiņš

Olaines cietumā ieslodzītie izcieš sodu par visdažādākajiem pārkāpumiem, sākot no auto avārijām un beidzot ar slepkavībām, kā arī par narkotiku tirdzniecību.

Cietumodu šajā ieslodzījuma vietā izcieš gan vīrieši, gan sievietes.

Viena no cietuma nodaļām ir brīvā režīmā nodaļa – tajā ieslodzītie netiek apsargāti, bet gan tikai uzraudzīti. Ieslodzītie drīkst iziet ārpus teritorijas, vienreiz mēnesī uz divām diennaktīm aizbraukt pie ģimenes, pastāstīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Vadims Viktorovs, kurš līdz šā gada sākumam ieņēma Olaines cietuma slimnīcas vadītāja amatu. Kopumā cietuma brīvā režīma nodaļā var uzņemt 80 ieslodzītos. Pašlaik tajā uzturas 34 sievietes un 25 vīrieši.

Brīvais režīms tiek piemērots par mazsvarīgiem kriminālpārkāpumiem, piemēram, par autoavārijām. Taču ir arī gadījumi, kad šajā nodaļā atrodas ieslodzītie, kas izdarījuši slepkavību un kuri par labu uzvedību, ja likumā noteiktais obligātais termiņš izciests, var tikt pārvietoti uz brīvā režīma cietumu.

Vairāki brīvā režīma ieslodzītie strādā ārpus cietuma teritorijas pie uzņēmējiem, ar kuriem noslēgts līgums, Olainē un Olaines apkārtnē.