11.04.2014 07:21

Ropažos mobilizē spēkus, lai novadā nepieļautu "spaisa" nonākšanu un lietošanu

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ropažu novada pašvaldības policija mobilizē spēkus, lai nepieļautu spaisa jeb jauno psihoaktīvo vielu nonākšanu un lietošanu Ropažu novadā.

Ropažu novada pašvaldības policija, sadarbojoties ar Valsts policiju un izglītības iestādēm, nodrošinās pastāvīgas dežūras pie skolām, kā arī tiks veikti regulāri policijas reidi jauniešu pulcēšanās vietās.

Jau aprīļa sākumā, veicot pastiprinātas dežūras pie izglītības iestādēm, pie administratīvās atbildības par smēķēšanas ierobežojumu neievērošanu nepilngadīgajiem sauktas vairākas personas. Nevienā gadījumā gan netika lietotas psihoaktīvās vielas jeb spaiss.

Ropažu novada pašvaldības policija uzskata, ka kopīgiem spēkiem jāveic visi iespējamie pasākumi, lai mazinātu šīs nāvējošās vielas parādīšanos un izplatīšanos Ropažu novadā, tādēļ tā aicina gan skolas, gan vecākus veikt skaidrojošu darbu bērnu vidū par atkarību izraisošo vielu graujošo ietekmi, īpašu uzmanību veltot jaunāko skolēnu izglītošanai.

Policija atgādina, ka par jaunās psihoaktīvās vielas jeb tā dēvētā spaisa izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par šādu vielu realizāciju iestājas kriminālatbildība, kā sodu paredzot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, personu varēs sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Ropažu novada pašvaldības policija aicina iedzīvotājus informēt par bīstamo vielu tirdzniecības vietām, zvanot pa diennakts tālruni 67918219 vai 110.