02.04.2014 11:44

Salaspils "trīs brāļos" turpinās atjaunošanas darbi

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils "trīs brāļos" turpinās atjaunošanas darbi publicitātes

Pagājušajā ziemā bija acīmredzama atšķirība gan patērētā siltuma, gan rēķinu ziņā, ka starp divām nesiltinātām mājām atradās viena siltināta ēka.

Tolaik atšķirīgas bija ne tikai ēku fasādes, bet arī siltumenerģijas apjoms, ko patērēja iedzīvotāji katrā no trim mājām – siltinātajā ēkā tas bija 2–3 reizes mazāks.

Jau laikā, kad notika Enerģētiķu ielas 13. ēkas siltināšana, kaimiņi no 11. un 15. mājas ar lielu interesi sekoja notiekošajam. Pēc veiksmīgi noslēgušās renovācijas 11. mājas iedzīvotāji sanāca uz kopsapulci un vienprātīgi nobalsoja par siltināšanu. Šobrīd ēka jau ir nosiltināta un atjaunota. Ilgi nevilcinājās arī 15. mājas iedzīvotāji, un nu jau arī šajā ēkā norit intensīvi siltināšanas darbi.

Jau toreiz šo māju pārstāvji citiem iedzīvotājiem ieteica nekavēties un izlemt par renovāciju, jo ar katru gadu šie darbi maksā arvien vairāk. Arī atsevišķu birokrātisko nosacījumu izpilde prasa lielāku piepūli.

Speciālisti iesaka tiem, kas jau spēruši pirmo soli pretī siltināšanai, neatkāpties, bet vienoties savā starpā un uzsākt darbus, kamēr vēl spēkā ir esošie līdzfinansēšanas un kreditēšanas nosacījumi. Ja pat nelielā daudzdzīvokļu namā katram īpašniekam ir atšķirīgs viedoklis, tad ieguvējs beigās nebūs neviens. Arī to māju iedzīvotājiem, kuri turpina maksāt par gaisā izplūstošo siltumu un vēl pat nav sākuši domāt par ēku atjaunošanu, ieteikums ir sasparoties un to sākt darīt, jo noteikumi ar katru dienu kļūs sarežģītāki. Arī pašas ēkas noveco un jau šobrīd "brēc" pēc remonta.

Patlaban veiksmīgi raduši kopīgu valodu, vienojušies un ķērušies pie siltināšanas darbiem ir Enerģētiķu ielas 2. mājas iedzīvotāji. Ēkas fasādi sedz sastatnes un tīkls, zem kura norit darbi. Sarosījušies arī citu namu iedzīvotāji. Un ne velti, jo tad nākamā ziema būs siltāka arī viņiem, turklāt atjaunotajās mājās jūtami palielināsies dzīvokļu cenas. Par to jau šobrīd ikviens var pārliecināties, pārskatot un salīdzinot sludinājumus par darījumiem ar nekustamo īpašumu.

2013. gads.2013. gads


2012. gads.2012. gads