31.03.2012 18:30

Lauksaimnieki braši turas: pavasara izstāde Rāmavā

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lauksaimnieki braši turas: pavasara izstāde Rāmavā Krišjānis Grantiņš

Ieradušies lauksaimnieki un tirgotāji ir ļoti apmierināti – izstāde gūst plašu atsaucību, un tirdzniecība iet no rokas.

 

Nedēļas nogalē izstāžu komplekša "Rāmava" Ķekavas novadā norisinās 20. Starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un lauku celtniecības izstāde "Pavasaris 2012."

Ieradušies lauksaimnieki un tirgotāji ir ļoti apmierināti – izstāde gūst plašu atsaucību, un tirdzniecība iet no rokas.

Ādažu ZS "Ziedkalni" izstādes apmeklētājus priecē ar ekoloģiski tīriem gaļas izstrādājumiem. Saimniece laipni aicina nogaršot desu, kas pārsteidz ar izteiktu gaļas piegaršu, kas rūpnieciski ražotajām desām ir liels retums. Arī cenas ir pieņemamas un ap "Ziedkalnu" stendu rosās daudz pircēju.

Ar neparasti saulainām krāsām apbur Daugmales keramika, kurai 30. martā nebija noieta, taču brīvdienas atved daudz pircēju. "Tuvojas Lieldienas, un mūsu keramikas dārza zaķi izpelnījušies lielu piekrišanu," smaida keramiķis Laimonis Radziņš.

Izstādē var skatīt un iegādāties gan lauksaimniecības tehniku, gan mājsaimniecības preces, gan pārtikas produktus, gan mākslas darinājumus un dzīvnieku, tāpēc katrs apmeklētājs var atrast kaut ko sev noderīgu, turklāt, kā jau izstādē, par krietni zemākām cenām, nekā citkārt.

Daudz prieka izstādes jaunākajiem apmeklētājiem sagādā Šķirnes trušu audzētāju asociācijas izstādītie garauši. Šeit skatāmi truši no visas Latvijas, tostarp arī no Ķekavas. "Jau četrus gadus audzēju pundurtrušus, jo nespēju mīļdzīvnieciņu pārvērst gaļā. Tas nav bizness, tā drīzāk ir sirdslieta, trusis sniedz daudz prieka cilvēkam," atklāj trušu audzētāja Maiga Dzērvīte.

"LM Radošā darbnīca", kas mājvietu radusi Rāmavā, izstādē piedalās ar krāšņiem audumiem – linu dvieļiem, aizkariem un citiem rokdarbnieču darinājumiem. Rudens izstādē piedalās arī Sieviešu līgas rokdarbnieces, tad ir sīvāka konkurence, bet šoreiz tekstilmākslas darinājumus var iegādāties tikai vienā stendā.

Pie tālākajiem vārtiem apmeklētājus sagaida Stopiņu novadā bāzētās dzīvnieku patversmes "Ulubele" rējēji. Patversmes pārstāve Zanda Radziņa ir ļoti priecīga, jo 30. martā no stenda uz jaunām mājām ir devies 10 mēnešus vecs suņupuisis, kāds pāris no izstādes devās uz patversmi, kur adoptēja laikas suņumeiteni. "Ļoti priecājos par cilvēku atsaucību – daudzi ziedo naudu, citi atved makulatūru, dzīvnieku barību vai apģērbus, šī ir lieliska iespēja mūsu suņukiem iziet tautās," bilst Z. Radziņa. Rudens izstādē seši kaķi, trīs kucēnu metieni un 18 lielie "Ulubeles" suņi devās uz mājām. Stendā savu cilvēku šobrīd gaida četrus mēnešus veca piemīlīga suņumeitiņa, ruds suņupuisis Rūdolfs ar gaišbrūnām acīm un vidēja auguma dzīvespriecīga raiba kucīte.