28.02.2014 16:23

Ogres "Rimi" būvētāji rada galvassāpes Ikšķiles novada iedzīvotājiem

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lielveikala "Rimi" būvei Ogrē nepieciešamie celtniecības materiāli tiek piegādāti no karjera, kas atrodas posmā Ikšķile – Tīnūži, un tiek vesti cauri Ikšķilei uz Ogri.

Piegāde ir ļoti intensīva, un smagie auto ar kravu regulāri kursē Ogres virzienā, tostarp caur Ikšķiles centru, atstājot dubļus uz ceļa. Īpaši nepievilcīga situācija izveidojusies karjera tuvumā, kur dubļu kārta stiepjas vai puskilometra garumā, radot neērtības citiem braucējiem. Ir jau ziņots arī par pirmajiem salūzušajiem transportlīdzekļiem šajā ceļa posmā.

Tā vietā, lai uzņēmējs organizētu kravas automašīnu mazgāšanu pirms braukšanas uz ceļa, to nākas darīt pārējo automašīnu īpašniekiem.

"Citās Eiropas valstīs, kur notiek celtniecības materiālu izstrāde karjeros un nogādāšana objektā, mašīnas tiek mazgātas. Šobrīd pašvaldība ir bezspēcīga likuma priekšā, lai sodītu uzņēmēju, kurš ar netīru mašīnu brauc pa ceļu, tostarp pilsētas centru," atzīst Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Kurmis.

Uzņēmējs, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, aizbildinās ar to, ka viņš maksā valstij nodokļus (kas, starp citu, ir viņa pienākums!) un konkrētā problēma uz viņu neattiecas.

"Manā izpratnē tas ir saistīts ar būvniecības procesu. Lai tikai lētāk un vieglāk uzbūvētu, projekta izstrādes gaitā tehnisko, aprakstošo daļu, kas saistīta ar transporta plūsmu, riepu mazgāšanu, skalošanu, neviens nekad nav ņēmis vērā. Normāla prakse būtu tāda, ka visas šīs lietas vajadzētu saskaņot ar pašvaldību," savu viedokli pauž deputāts Edgars Logins.

"Pašvaldība ir vērsusies pie uzņēmēja un attiecīgām institūcijām, kas atbild par ceļa uzturēšanu. Tajā pašā laikā mums jāaktualizē saistošie noteikumi, lai savā teritorijā varētu ietekmēt šādu un līdzīgu uzņēmēju darbību. Konkrētajā ceļa posmā Ikšķile - Tīnūži kursē arī skolēnu autobuss, un atļautais braukšanas ātrums te ir 90 km/stundā," norāda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Izpilddirektors par radušos problēmu diskutējis arī ar Reģionālās Pašvaldības policijas pārstāvjiem. Pēc portāla "Ogrenet.lv" rīcībā esošās informācijas, ir jau uzsāktas vairākas administratīvās lietvedības. 26. februārī viens no celtniecības kravu pārvadātājiem, steidzoties uz objektu, arī pārkāpa satiksmes noteikumus, braucot pie sarkanās gaismas.

Iepriekš:
Ogres iedzīvotāji krasi iestājas pret lielveikalu lobiju pilsētā
Kas Ogrē gūs virsroku – iedzīvotāju vai lielveikala "