05.02.2014 11:28

Saulkrastiem budžets mazāks nekā pērn; ar ES līdzekļu atbalstu īstenos pāris nozīmīgus projektus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ir apstiprināts Saulkrastu novada pašvaldības 2014. gada budžets, un tas veidots, sabalansējot ekonomiskās un sociālās vajadzības ar pašvaldības finansiālajām iespējām.

Kā informē Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane, apstiprinātais pašvaldības budžets ir 6,381 miljonu eiro apmērā, kas sastāv no 5,860 miljonu eiro ieņēmumu prognozes, 448 491 eiro ietaupījuma no 2013. gada, kā arī no aizņēmuma Valsts kasē – 72 598 eiro.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu pašvaldības šogad plānotie ieņēmumi samazinājušies par 6,48 %. Pēc pašvaldības pārstāves sniegtās informācijas, galvenās 2014. gada budžeta prioritātes ir izglītība, kurai atvēlēti 26 % no kopējiem izdevumiem, sociālie jautājumi un tautsaimniecība, attiecīgi katrai no tām atvēlot 11 un 20 %.

Šogad Saulkrastos plānots paplašināt piedāvāto sociālo pakalpojumu klāstu – pilnveidot aprūpi mājās, nodrošināt ģimenes asistenta un specializētā transporta pakalpojumus, kā arī tiks pilnveidots preventīvais darbs ar izglītojamajiem, piesaistot sociālos pedagogus un izglītības psihologus.

Tāpat Saulkrastu pašvaldība plāno ieguldījumus izglītības iestādēs, tostarp paredzēts veikt pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" grupiņu telpu remontu un virtuves rekonstrukciju, kā arī renovēt Saulkrastu vidusskolas fasādi.

Vēl plānoti vairāki uzlabojumi infrastruktūrā, veicot satiksmes drošības uzlabojumus teritorijā starp Saulkrastu sākumskolu un vidusskolu, atjaunojot ietves un uzstādot "gulošos policistus", kā arī turpinot Saulkrastu estrādes ēkas skatuves renovāciju, pludmalē un kāpās atjaunojot koka laipas, solus, pārģērbšanās kabīnes.

Pēc domes sniegtās informācijas, būtisku budžeta sadaļu veido plānotie līdzekļi ielu uzturēšanai, meliorācijas un grāvju sistēmu atjaunošanai, ielu apgaismojuma nodrošināšanai.

Lai veicinātu Saulkrastu novada attīstību, investīcijām infrastruktūrā tiks piesaistīti Eiropas Savienības fondu un aizņēmuma līdzekļi, norāda M. Grasmane. Viens no nozīmīgākajiem projektiem būs "Publiskās infrastruktūras nodrošināšana peldvietai "Centrs" Saulkrastos", izveidojot pludmales parku iedzīvotāju un viesu atpūtai un nodrošinot nepieciešamo infrastruktūru Zilā karoga pludmales statusa iegūšanai, kā arī projekts "Zvejniekciema stadiona rekonstrukcija", paredzot minētās teritorijas atjaunošanu un jauna futbola laukuma ierīkošanu.