09.01.2014 16:27

Salaspilī plāno uzlabot gājēju drošību uz pārejām

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Šoziem īpaši pastiprināta uzmanība Salaspilī tiek pievērsta gājēju drošībai. Arī policija vairāk mekā iepriekš tumšajā diennakts laikā strādā ar gājējiem, veicinot atstarotāju lietošanu.

Atstarotāji jālieto ne tikai lauku teritorijā – arī pilsētā vēl ir vietas, kur gājēji pārvietojas pa braucamās daļas apmali, un tad atstarotāju lietošanai bieži vien var būt izšķiroša nozīme, lai nekļūtu par ceļu satiksmes negadījuma upuri vai neliktu ciest citiem.

Saistībā ar gājēju drošību šajā tumšajā laikā iezīmējas vēl viens "karstais punkts" – gājēju pārejas. Tā kā nav sniega, tumsā uz melnā asfalta fona autobraucējam gājēju ieraudzīt ir ļoti grūti. Maldīgs ir priekšstats, ka pārejas šķērsotāju izgaismo citu transporta līdzekļu starmeši. Nē, tieši pretēji – pretimbraucošo auto gaismās gājējs kļūst gandrīz neredzams.

Salaspilī šādas vietas, kur īpaši jāuzmanās ikvienam satiksmes dalībniekam, ir Rīgas ielas gājēju pārejas. Lai gan pie tām uzstādīts papildu apgaismojums, tomēr skaidrs, ka ar to ir par maz un nepieciešams veikt papildu pasākumus drošības uzlabošanai.

Šis jautājums pašlaik ir viens no aktuālākajiem pašvaldības Tehniskās grupas speciālistu un Attīstības komitejas darba kārtībā, un nolemts, ka jau šogad tiks veikti darbi, lai jau nākamajā tumšajā ziemas sezonā pārejas kļūtu autobraucējiem un gājējiem daudz pamanāmākas un visiem drošākas.

Bet šobrīd nedaudz vairāk paši piedomāsim par savu drošību, vēlreizi pārrunājot to arī ar bērniem. Sargāsim sevi un gaidīsim sniegu, kas padarīs dienas gaišākas, pavasari sagaidot!