08.01.2014 17:22

Ministrija atgādina, ka braukšanas atlaides sabiedriskajā transportā Siguldā vēl nav spēkā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā kopš 2012. gada septembra, izmantojot īpašas Siguldas iedzīvotāju ID kartes, ir iespējams sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Šāda iespēja ir 11 maršrutos, kas izveidoti skolēnu pārvietošanai. Taču, lai nerastos situācija, ka skolēnu vecāki un pārējie ģimenes locekļi nedrīkst pārvietoties ar šiem skolēnu autobusiem, ir radīta iespēja, uzrādot ID karti, braukt tajos bez maksas. Šos autobusus var izmantot ikviens siguldietis, uzrādot savu ID karti. Siguldā kopš 2012. gada septembra, izmantojot īpašas Siguldas iedzīvotāju ID kartes, ir iespējams sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Šāda iespēja ir 11 maršrutos, kas izveidoti skolēnu pārvietošanai. Taču, lai nerastos situācija, ka skolēnu vecāki un pārējie ģimenes locekļi nedrīkst pārvietoties ar šiem skolēnu autobusiem, ir radīta iespēja, uzrādot ID karti, braukt tajos bez maksas. Šos autobusus var izmantot ikviens siguldietis, uzrādot savu ID karti. publicitātes

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pašlaik izvērtē Siguldas novada pašvaldības iesniegto saistošo noteikumu tiesiskumu par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā.

Līdz ar to savu atzinumu VARAM par šiem saistošajiem noteikumiem Siguldas novada domei vēl nav sniegusi, norāda Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska, atgādinot, ka ministrija Siguldas novada domes 2013. gada 18. decembra saistošos noteikumus nr. 55 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā" saņēma pērn 27. decembrī. Saskaņā ar normatīvo regulējumu atzinums VARAM jāsniedz līdz 27. janvārim.

"Vienlaikus vēršam uzmanību uz to, ka šobrīd nav spēkā esošu Siguldas novada domes saistošo noteikumu, kas noteiktu braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā Siguldas novadā," uzsver ministrijas pārstāve.

Tam pastiprināta uzmanība pievērsta, VARAM šodien reaģējot uz Rīgas mēra Nila Ušakova izteikumiem, ka ministrija jau ir saskaņojusi Siguldas pašvaldības attiecīgos noteikumus. N. Ušakovs 7. janvārī Rīgas domes opozīcijas rosinātajā domes ārkārtas sēdē par viņa atlaišanu apgalvoja, ka VARAM ir saskaņojusi Siguldas pašvaldības noteikumus par atlaidēm sabiedriskajā transportā, kas ir teju identiski Rīgas domes izstrādātajiem.

Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko aģentūrai LETA skaidroja, ka Siguldā kopš 2012. gada septembra, izmantojot īpašas Siguldas iedzīvotāju ID kartes, ir iespējams sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Šāda iespēja ir 11 maršrutos, kas izveidoti skolēnu pārvietošanai. Taču, lai nerastos situācija, ka skolēnu vecāki un pārējie ģimenes locekļi nedrīkst pārvietoties ar šiem skolēnu autobusiem, ir radīta iespēja, uzrādot ID karti, braukt tajos bez maksas. Šos autobusus var izmantot ikviens siguldietis, uzrādot savu ID karti.

Jaunajos noteikumos ir minētas sabiedrības grupas, kuras Siguldā var izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, un kā papildu kritērijs ir norādīta arī šī ID karte. Šie noteikumi izstrādāti, reaģējot uz izmaiņām normatīvajā regulējumā.

Iepriekš:
Siguldieši pārspriež, kam pienāksies braukšanas atlaides

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu