07.01.2014 13:06

Saulkrastu dome neizpratnē, kādēļ sūdzas par atbildes nesniegšanu

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu novada dome. Saulkrastu novada dome. Krišjānis Grantiņš

Valsts kancelejas iniciatīvas "Mazinām slogu kopā!" vietnē ievietots kāda iedzīvotāja iesniegums, kurā viņš sūdzas par Saulkrastu novada domes rīcību, kas atbildi uz iesniegumu nav sniegusi jau aptuveni pusgadu.

Šis iedzīvotājs rosina ar likumu noteikt konkrētus termiņus iesniegumu izskatīšanai valsts un pašvaldību iestādēs, jo patlaban par nesavlaicīgu atbildi tās aizbildinās ar dažādu "saprātīga termiņa" subjektīvu izpratni, raksta LETA.

Sazinoties ar pašvaldību, Saulkrastu novada dome norāda, ka pati vēlas noskaidrot, kurš iedzīvotājs sūdzējies par atbildes savlaicīgu nesniegšanu uz iesniegumu, lai varētu šo kļūdu labot. Tomēr to apgrūtina fakts, ka sūdzība iesniegta anonīmi.

Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane informē, ka pēc informācijas parādīšanās par iedzīvotāja sūdzību par atbildes nesniegšanu uz iesniegumu novada dome sazinājusies ar Valsts kanceleju, lai noskaidrotu, kurš iedzīvotājs nav laikus saņēmis atbildi, un varētu šo kļūdu labot.

"Īsti nav saprotams, par kādu iesniegumu ir runa, līdz ar to nevaram sniegt precīzu atbildi. Sazinoties ar Valsts kanceleju, saņēmu atbildi, ka jautājumi tiek iesniegti vietnē, tie ir anonīmi un nav iespējams noteikt, kurš tos iesniedzis. Tomēr Valsts kancelejas darbiniece solījās painformēt, ja būs atrodams iesniegtais jautājums, kas saistīts ar Saulkrastu novada domes atbildes nesniegšanu," komentē viņa.

Domes pārstāve uzsvēra, ka Saulkrastu novada dome atbildes uz iedzīvotāju iesniegumiem sniedz likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts kanceleja norāda, ka iestādei vai privātpersonai, kas īsteno valsts pārvaldes uzdevumus, tostarp arī pašvaldībai, atbilde pēc būtības ir jāsniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi. Ja iestāde nerīkojas saskaņā ar likumu, ir jāvēršas augstākstāvošā institūcijā vai administratīvajā tiesā.