16.12.2013 18:19

Janvārī un februārī Rīgas sabiedriskajā transportā visi maksās vienādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Janvārī un februārī Rīgas sabiedriskajā transportā visi maksās vienādi www.delfi.lv

Janvārī un februārī brauciens Rīgas sabiedriskajā transportā visiem pasažieriem – kā rīdziniekiem, tā pārējiem braucējiem – maksās 0,60 eiro. Lēmumu par šāda pārejas perioda noteikšanu šodien pieņēma Rīgas domes vadība.

Rīgas mērs Nils Ušakovs pirmdien paziņoja, ka līdz 31. decembrim apkalpot visus, kas vēlas saņemt "Rīdzinieka karti", neesot iespējams, tāpēc nolemts noteikt pārejas periodu. Divus mēnešus gan rīdzinieki, gan pārējie pasažieri par braucienu varēs maksāt tikai 50 % no pašizmaksas, tātad 0,60 eiro. Arī atlaides mēnešbiļetēm, kas agrāk bija plānotas tikai rīdziniekiem, janvārī un februārī būs spēkā arī nerīdziniekiem. Pēc pārejas perioda beigām 50 % atlaide būs tikai rīdziniekiem.

Nespēju visiem iepriekš noteiktajā termiņā (līdz šāgada beigām) izsniegt "Rīdzinieka kartes" N. Ušakovs skaidroja ar Saeimas rīcību, kas "neveiksmīgi mēģināja ierobežot pašvaldību tiesības".

Līdz šāgada beigām un noteiktajā divu mēnešu pārejas periodā darbu turpinās "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri, kā arī papildu klientu apkalpošanas centri "Rīgas namu pārvaldnieka" filiālēs un pilsētas izpilddirekcijās. Tur tiks turpināta "Rīdzinieka karšu" izsniegšana pēc iepriekšējas pieteikšanās internetā, kā arī rindas kārtībā.

"Pārejas periods tiks izmantots arī tam, lai noslēgtu vienošanās ar citām pašvaldībām, pirmām kārtām Pierīgas, par atlaidēm galvaspilsētas sabiedriskajā transportā," norādījis Nils Ušakovs.

Oficiāli lēmums par pārejas perioda noteikšanu tiks apstiprināts Rīgas domes ārkārtas sēdē, kas notiks šo otrdien, 17. decembrī, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu