05.12.2013 19:19

Pļavniekkalna sākumskolu uz mēnesi slēdz, jo bērni gadiem mācījušies ekspluatācijā nenodotā ēkā (papildināta 8:51)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pļavniekkalna sākumskolu uz mēnesi slēdz, jo bērni gadiem mācījušies ekspluatācijā nenodotā ēkā (papildināta 8:51) www.prcentrs.lv

Pēc Ķekavas novada domes sasauktās ārkārtas Izglītības komitejas sēdes pieņemts lēmums uz laiku slēgt Pļavniekkalna sākumskolas ēku tās tehniskā stāvokļa dēļ.

Pievienotas pēdējās četras rindkopas.

Tas tādēļ, ka pašvaldības rīcībā nonākusi informācija un dokumenti par to, ka sākumskolas ēka nav nodota ekspluatācijā pēc veiktās skolas renovācijas. Lai risinātu konstatēto problēmu, nekavējoties tiek organizēta ēkas tehniskā apsekošana un apzināti veicamie darbi. Tuvākajā laikā būs pieejams būveksperta atzinums par sākumskolas tehnisko stāvokli, vēsta kekava.lv.

"Tā nav pieļaujama situācija, mēs nedrīkstam riskēt ar bērnu un pedagogu drošību, tāpēc nolemts pārtraukt skolas darbību līdz brīdim, kad tiks gūts būvniecības ekspertu apstiprinājums par ēkas drošību un skola nodota ekspluatācijā," šāds viedoklis tika pausts Izglītības komitejas sēdē. Par radušos situāciju ir pieprasīti paskaidrojumi no atbildīgajām amatpersonām.

Par tālāko mācību procesa organizēšanu pašvaldības atbildīgie speciālisti un Pļavniekkalna sākumskolas vadība kopā ar vecākiem spriež vecāku kopsapulcē 5. decembra vakarā pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" Katlakalnā, kur arī tiks izlemts par labāko risinājumu šajā situācijā un par tālākā mācības procesa nodrošināšanu.

"Slēgt skolu ir kardināls lēmums, bet jaunā dome uzskata, ka jautājumos, kas saistīti ar bērnu drošību, jāievēro piesardzība," aģentūrai LETA komentēja pašvaldības pārstāve Vineta Bērziņa. Ekspluatācijā nenodotajā skolā mācības notiek vairāk nekā trīs gadus. Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, 2010. gadā noslēgušies skolas paplašināšanas darbi, izmantojot "Cramo" moduļus. Moduļu noma izvēlēta kā pagaidu risinājums un ekonomiski izdevīgākais variants līdz brīdim, kamēr Ķekavā uzbūvēs jauno sākumskolu, ko bija paredzēts paveikt līdz 2012. gadam. Jaunā Ķekavas sākumskola tika atvērta šā gada 2. septembrī.

Apsekošana sabiedriski nozīmīgās ēkās Ķekavā veikta pēc 21. novembrī Zolitūdē, Rīgā, notikušās traģēdijas, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagas traumas.

6. decembra rītā V. Bērziņa informēja, ka saistībā ar Pļavniekkalna sākumskolas tehniskā stāvokļa un drošības jautājumu sakārtošanu 5. decembra vakarā vecāku kopsapulcē tika nolemts pagarināt mācību gadu Pļavniekkalna sākumskolā. Mācības atsāksies 6. janvārī un ieilgs par vienu nedēļu jūnijā, arī projektu nedēļā organizējot mācību stundas.

Bērniem līdz Ziemassvētku brīvdienām mācības nenotiks, bet tiem vecākiem, kuriem savas atvases nav iespējams atstāt mājās, skola sadarbībā ar pašvaldību organizēs bērnu pieskatīšanu, rīkojot radošās nodarbības kādā citā pašvaldības iestādē. Tāpat bērniem, kā ierasts, būs nodrošināts skolas transports, kas viņus nogādās uz interešu izglītības pulciņiem, mākslas un mūzikas skolu Ķekavā.

Pašlaik pašvaldība risina konstatēto problēmu – tiek veikta ēkas tehniskā apsekošana, un sertificētais būveksperts savu atzinumu solās iesniegt skolas vadībai pirmdien, 9. decembrī. Šobrīd atsevišķās skolas telpās notiek bojāto griestu apmetuma remontdarbi, kā arī saskaņā ar skolas renovācijas projektu tiek veikti nepabeigtie darbi, lai varētu ēku nodot ekspluatācijā.

Pašvaldība uzsver, tai ir jāsaņem pilnīga pārliecība par ēkas drošību, lai skolā varētu atsākt mācības. Ja gadījumā būveksperta atzinumā noteiktie veicamie darbi tiks veikti ātrāk, un skola varēs atsākt savu darbību, par to vecāki saņems informāciju portālā "e-klase.lv", telefoniski, ar īsziņu starpniecību vai pašvaldības vietnē.