28.10.2013 13:07

Ikšķiles jauniešus pirmo reizi aicina uz kafiju ar politiķiem

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles jauniešus pirmo reizi aicina uz kafiju ar politiķiem Publicitātes foto

6. novembrī plkst. 16–18 Ikšķiles pašvaldības aktu zālē pirmo reizi notiks "Kafija ar politiķiem".

"Kafija ar politiķiem" ir metode, kuras galvenais mērķis ir veicināt jauniešu un lēmumu pieņēmēju (deputātu, pašvaldības darbinieku, iestāžu vadītāju) savstarpējo dialogu. Pārdomātā un patīkamā vidē abām iesaistītajām pusēm – jauniešiem un politiķiem – ir iespēja satikties, iepazīties un pārrunāt jauniešiem aktuālus jautājumus.

Pasākums ir īpaši organizēta un sagatavota pēcpusdiena, kur pie kafijas un tējas tasēm satiekas jaunieši un lēmumu pieņēmēji, lai pārrunātu kādu noteiktu tematu, uzklausītu viens otra viedokli un kopā radītu jaunas idejas vai meklētu risinājumus jau esošām problēmām. Šīs aktivitātes rezultātā jaunieši iepazīst pašvaldības un lēmumu pieņēmēju darbu, iegūst iespēju pastāstīt par sev svarīgo un nepastarpināti uzdot jautājumus. Savukārt politiķi gūst priekšstatu par jauniešu realitāti un vajadzībām.

Diskusijās plānots pārrunāt brīvā laika pavadīšanu jeb kā veicināt saturīgu jauniešu brīvā laika pavadīšanu Ikšķiles novadā, nodarbinātību jeb kā veicināt jauniešu nodarbinātību Ikšķiles novadā, līdzdalību jeb kā veicināt efektīvu jauniešu līdzdalību Ikšķiles novadā, vidi jeb kā veidot jauniešiem draudzīgu vidi un infrastruktūru Ikšķiles novadā un, protams, izglītību jeb kāda ir izglītības kvalitāte un pieejamība.