24.10.2013 07:28

Viesnīciņa padodas tirdzniecības centram

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viesnīciņa padodas tirdzniecības centram publicitātes

Pērn siguldiešus satricināja ziņa par jauna tirdzniecības centra "Kropotkins" būvniecību.

Vairums iedzīvotāju pretenzijas raisīja iecerētā tirdzniecības centra ar vismaz sākotnēji plānoto nosaukumu "Galerija Kropotkins" izskats un, pēc daudzu domām, novēlotā sabiedriskā apspriešana. Kādu laiku ziņas par tirdzniecības centra būvniecību pieklusušas.

Siguldas novada domes būvvaldes galvenā arhitekte Maija Geidāne paskaidroja, ka pašlaik jaunumu par iecerētā lielveikala būvi nav, jo zemes gabala īpašnieki SIA "DMB" strādā pie grozījumiem detālplānojumā. Grozījumus detālplānojumā nācies ieviest nevis tāpēc, lai mainītu līguma nosacījumus, bet tāpēc, ka šajā īpašumā jau bija iecerēta kādas citas ēkas būvniecība.

"Uz šī zemes gabala atrodas vecs pagrabs, kurā bija plānots būvēt mazu viesnīciņu. Projekts bija ļoti specifisks un piemērots tieši šim zemes gabalam. To nav iespējams pārcelt uz citu vietu, tāpēc viesnīca netiks būvēta," par ieceri veidot unikālu mazāko viesnīciņu pasaulē stāsta arhitekte un informē, ka pa šo laiku tirdzniecības centra investors SIA "DMB" iegādājies arī viesnīcai paredzēto zemes gabaliņu. M. Geidāne atklāja, ka iepazīties ar jauno detālplānojuma pirmo redakciju būvvaldē paredzēts tuvāko divu mēnešu laikā. "Gribam redzēt detālplānojumu ar vizuālām skicēm, tad, kā tas paredzēts, notiks arī publiskā apspriešana."

Kāda varētu būt iedzīvotāju reakcija uz jaunizstrādāto detālplānojumu, M. Geidāne gan neprognozē: "Neesam vēl redzējuši skices, tāpēc nevaram prognozēt arī iedzīvotāju viedokli."

Savukārt SIA "DMB" pārstāvis Normunds Lazdāns uzsvēra, ka šis nav īstais brīdis runāt par iecerētā lielveikala projektu, jo pagaidām nekādu jaunumu, ko pavēstīt nav. "Viss ir procesā. Šobrīd darbojamies pie detālplānojuma izstrādes. Kad būs apstiprināti detālplānojuma grozījumi, varēsim arī pavēstīt jaunumus," viņš paskaidroja un piebilda, ka pašlaik norit dažādu formalitāšu kārtošana un šīs procedūras garums nekad nav paredzams. "Cik ātri noritēs šis process, vairāk ir atkarīgs no dažādām institūcijām. Tikpat labi tie var būt divi, trīs mēneši, taču tas var būt arī pusgads."

Jau vēstīts, ka pērn 27. aprīlī Siguldas pašvaldība organizēja izsoli 0,8797 ha lielam nekustamajam īpašumam Ausekļa ielā 4, Siguldā, kurā pēc Teritorijas plānojuma atļauta sabiedriskā un komercapbūve. Izsolē uzvarēja SIA "DMB". Noteikumi paredzēja, ka zemesgabalā jāizvieto ēkas ar tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietām, kā arī jāizveido publiski pieejama un pievilcīga ārtelpa, kas nodrošinātu gājēju plūsmu no Siguldas dzelzceļa stacijas un autoostas līdz K. Valdemāra ielai.

Iepriekš:
Siguldieši: Iecerētais lielveikals – dividendes Kropotkinam?
Siguldiešiem satraukums par lielveikala izbūvi pie stacijas