23.10.2013 17:33

Glaunajā "Pērlē" jau izpārdota puse dzīvokļu; daļa pircēju ir nerezidenti, kas plāno dzīvot Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Projekta skice. Projekta skice. www.neweurope.lv

Jaunajā elites daudzdzīvokļu kompleksā "Pērle" Mazā Baltezera krastā Ādažu novadā jau izbūvēti 63 apartamenti, kuros noris iekšējas apdares darbi.

Ēkas nodošana ekspluatācijā plānota jau tuvākajā laikā, un projektā "Pērle" jau pārdoti aptuveni 50 % dzīvokļu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja projekta attīstītāja "New Europe Real Estate" pārstāve Inese Jureviča.

Mājokļus Mazā Baltezera krastā iegādājušies gan vietējie iedzīvotāji, gan nerezidenti, no kuriem puse plāno apmesties uz dzīvi Latvijā, iegūstot pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Cena par dzīvokli ar pilnu apdari ir no 2500 eiro (1750 latiem) līdz pat 4000 eiro (2800 latiem) kvadrātmetrā par apartamentiem ar plašām terasēm ēkas ceturtajā stāvā. Ņemot vērā, ka ēkā iemītniekiem paredzēts kā peldbaseins un SPA zona, tā arī konsjeržserviss un restorāns, projektā plānota ikmēneša apsaimniekošanas maksa, kas patlaban tiek lēsta ap 1,5 eiro (1,05 lati) par kvadrātmetru mēnesī.

Kopējās projekta "Pērle" investīcijas ir 17 miljoni eiro (11,9 miljoni latu), un to līdzfinansē "Nordea Bank Finland" Latvijas filiāle.

Apartamentos izveidots "premium" klases interjers, kas tapis, sadarbojoties projekta arhitektu birojam "AB3D" Jura Mitenberga vadībā, interjera dizaina grupai "Trentini" un dizainerei Kristīnei Plaudei no SIA "Plaude design".

Savukārt nekustamo īpašumu kompānijas "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš atzīst: "Esmu pārsteigts, kā šis projekts iederas apkārtējā vidē, saplūstot ar priežu mežu un ezeru. Dzīvokļu iekšējais plānojums ir ļoti funkcionāls, un tā apdare ļoti kvalitatīva. Arī serviss, kas tiks piedāvāts iemītniekiem, atbilst augstākajiem apkalpošanas standartiem. Projekts ierindojas starp ekskluzīvās klases īpašumiem un atbilst pašreizējā tirgus pieprasījuma prasībām."

Luksusa klases dzīvokļu komplekss atrodas Mazā Baltezera krastā 25 minūšu attālumā no Rīgas centra un 700 metru attālumā no "Via Baltica" lielceļa. Kompleksā ir 63 dzīvokļi ar 67 līdz 240 kvadrātmetrus lielu platību, kā arī 80 pazemes un 30 virszemes autostāvvietas. Dzīvokļi tiek piedāvāti ar pilnu apdari. Projektam piegulošajā krasta teritorijā tiek plānota privātas motorlaivu un jahtu piestātnes būvniecība.

Apartamentus projektā "Pērle" Latvijā pārdod trīs mākleru aģentūras - lielākais partneris "Baltic Sotheby's International Realty", "Arco Real Estate" un "Ober-Haus".

Arhitektu biroja "AB3D" pārstāvja Jura Mitenberga izstrādātais novatoriskais arhitektūras dizains izpelnījies lielu atzinību izstādē "MIPIM 2008". Projekts tika nominēts arhitektūras žurnāla "MIPIM" prēmijai konkursa "Future Project Awards" laikā dzīvojamo māju kategorijā.

Projekta "Pērle" būvniecību veic būvfirma "LNK Industries".

Atgādināms, ka ap "Pērles" būvniecību vairāk nekā gadu ilga "attiecību skaidrošana" starp projekta attīstītājiem un vides aktīvistu un biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītāju Artūru Priedi, kurš iebilda pret šī objekta celtniecību ezera krastā.