20.10.2013 12:26

Ropažu novada trīs ciemos uzlabos ūdenssaimniecības infrastruktūru

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novada trīs ciemos uzlabos ūdenssaimniecības infrastruktūru arhīvs

SIA "Ciemats" šoruden parakstījis līgumus ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par trīs Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto ūdenssaimniecības projektu īstenošanu.

Projektā "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Ropažu novada Ropažu ciemā" nākamā gada laikā ir paredzēta jauna artēziskā urbuma izbūve, atdzelžošanas stacijas ar jaudu 19,6 m3/st. izbūve, artēziskā urbuma nr. 1 tamponēšana, jaunu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "BIO-225" izbūve esošo iekārtu vietā, kā arī esošās kanalizācijas sūkņu stacijas rekonstrukcija.

Projekta plānotās kopējās attiecināmās izmaksas ir 351 395 lati, no kuriem 298 685 latus finansē ERAF.

Projekta "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Ropažu novada Silakroga ciemā" gaitā plānota artēzisko urbumu nr. 1 un nr. 2 rekonstrukcija, jaunas ūdens atdzelžošanas stacijas ar jaudu 23,0 m3/st. izbūve un jaunu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "BIO-290" izbūve blakus esošajām iekārtām.

Projekta plānotās kopējās attiecināmās izmaksas ir 351 395 lati, no kuriem 298 685 latus finansē ERAF.

Savukārt, īstonojot projektu "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Ropažu novada Tumšupes ciemā", nākamgad paredzēta hidrofonu un ģeneratora montāža esošajās ūdens atdzelžošanas stacijās blakus urbumam "Zītari", ūdensapgādes tīklu rekonstrukcija 976 metru garumā, jaunu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "BIO-80" izbūve, veco kanalizācijas cauruļvadu rekonstrukcija 780 m garumā, esošo spiedvadu rekonstrukcija 460 m garumā un kanalizācijas sūkņu stacijas rekonstrukcija.

Projekta plānotās kopējās attiecināmās izmaksas ir 347 959 lati, no kuriem 295 765 latus finansē ERAF.

Projektos ietverto pasākumu īstenošana uzlabos dzeramā ūdens un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas kvalitāti un novērsīs potenciālo vides apdraudējumu, kas varētu rasties sakarā ar novecojošajām iekārtām un avārijas situācijā esošajiem cauruļvadiem.