10.10.2013 09:41

Siguldas deputāti pauž atbalstu iecerei par atlaidēm rīdziniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas deputāti pauž atbalstu iecerei par atlaidēm rīdziniekiem www.sigulda.lv

Siguldas novada domes deputāti 9. oktobra sēdē akceptējuši ieceri, ka rīdzinieki Siguldā varēs braukt ar atlaidēm, pretim tam saņemot solījumu no Rīgas domes, ka siguldiešiem brauciens Rīgas sabiedriskajā transportā būs lētāks nekā citiem galvaspilsētā nedeklarētajiem. 

"Pašlaik turpinās tehniskās un juridiskās konsultācijas, lai vienotos par veiksmīgāko sadarbības modeli. Vienošanās ar Rīgu būs nozīmīgs ieguvums tiem turpat 30 % Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri ik dienu mēro ceļu uz darbavietām galvaspilsētā, bet savu ģimenes dzīvi veido Siguldā," skaidro Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, piebilstot, ka precīzi vienošanās noteikumi būs zināmi pēc līguma parakstīšanas.

Jau ziņots, ka Rīgas dome pirmdien, 7. oktobrī, ārkārtas sēdē akceptēja jaunas sabiedriskā transporta biļešu cenas, paredzot, ka Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem biļešu cena būs 42 santīmi jeb 60 eiro centi, savukārt citās pašvaldībās deklarētājiem – 84 santīmi jeb 1,2 eiro. Rīgas dome pēc lēmuma pieņemšanas ir aicinājusi Latvijas pašvaldības slēgt līgumus par visiem izdevīgiem nosacījumiem, informē Siguldas novada domes preses sekretāre Diāna Kondratenko.

 


"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu