08.10.2013 11:27

VIDEO: Garkalnieši neapmierināti ar Rīgas biļešu cenu politiku, mērs cer visu "sarunāt"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai nokļūtu uz Rīgu, liela daļa Garkalnes novada iedzīvotāju izmanto Rīgas sabiedrisko transportu, tāpēc ir neapmierināti, ka no nākamā gada maksa par braucienu autobusā varētu krietni palielināties. Lai nokļūtu uz Rīgu, liela daļa Garkalnes novada iedzīvotāju izmanto Rīgas sabiedrisko transportu, tāpēc ir neapmierināti, ka no nākamā gada maksa par braucienu autobusā varētu krietni palielināties. ekrānšāviņš no www.garkalne.lv

Lielākā daļa aptaujāto garkalniešu ir neapmierināti ar Rīgas pašvaldības ieceri galvaspilsētā nedeklarētajiem likt maksāt par braucienu sabiedriskajā transportā divas reizes vairāk nekā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Garkalnes novada pašvaldības finansētajās "Garkalnes Ziņās" vietējie, it īpaši vecākā paaudze, skeptiski vērtē to, ka viņiem no jaunā gada par biļeti būs jāmaksā vairāk nekā tiem, kuri deklarējušies Rīgā.

Daudz piezemētāks savos izteicienos par šo jautājumu ir Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš ("Latvijas Zemnieku savienība"). Viņš uzsver, ka līdz janvārim vēl ir laiks, un "tad jau redzēšot, par ko mēs vienosimies". "Es domāju, ka mūsu pašvaldība jau nebūs tā, kas nemācēs vienoties par citādākiem nosacījumiem. Ja šāds lēmums vispār tiks pieņemts," uzsver Garkalnes mērs, norādot, ka šis jautājums ir jārisina valstiskā līmenī, taču valdība un Saeima esot pārāk aizņemta ar nākamā gada budžeta pieņemšanu.

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu