25.09.2013 13:28

Salaspilī un Stopiņos īsteno projektu jauniešu lietderīgai un patriotiskai brīvā laika pavadīšanai

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Projektā galvenokārt ieguvēji būs jaunieši, kuriem būs iespēja ne tikai aktīvi, kvalitatīvi, sportiski un patriotiski pavadīt brīvo laiku, bet arī pašiem piedalīties aktivitāšu plānošanā un īstenot savas idejas, kas nenoliedzami ir svarīgs faktors ilgstpejīgai attīstībai. Projektā galvenokārt ieguvēji būs jaunieši, kuriem būs iespēja ne tikai aktīvi, kvalitatīvi, sportiski un patriotiski pavadīt brīvo laiku, bet arī pašiem piedalīties aktivitāšu plānošanā un īstenot savas idejas, kas nenoliedzami ir svarīgs faktors ilgstpejīgai attīstībai. www.foto.delfi.lv

Biedrība "Jaunatnes un mazākumtautību iniciatīvu, izglītības un integrācijas attīstības biedrība" sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu realizē projektu "Brīvais laiks kā veselības, izglītības un patriotisma kokteilis".

Projekta galvenais mērķis ir izveidot ilgtspējīgu jauniešu interešu grupu aktīvai un kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai Salaspils un Stopiņu novados, veicinot jauniešu veidošanos par nozīmīgu sabiedrības resursu. Projekta galvenais uzdevums – tehnikas un aprīkojuma iegāde brīvā laika pavadīšanas un sporta aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem.

Šobrīd kopumā jaunieši aug attālināti no patriotiskā, latviskā un tajā pašā laikā veselīgā un sportiskā brīvā laika pavadīšanas modeļa. Arī Salaspils un Stopiņu novados nav daudz tādu organizāciju, kas pastāvīgi darbojas ar jauniešiem, pilnveidojot zināšanas tūrisma, patriotisma un militārās jomās, tajā pašā laikā attīstot fizisko sagatavotību, līdera dotības un darbošanos komandā.

Realizējot šo projektu, vietējiem iedzīvotājiem (jauniešiem) tiks piedāvāta lieliska iespēja sportiski un aktīvi, radoši un patriotiski pavadīt brīvo laiku. Ikvienam jaunietim Salaspils un Stopiņu novadā būs iespēja darboties interešu grupā un apgūt patriotisko audzināšanu (ieskaitot valsts vēsturi, simbolus, svētkus un atceres dienas, ierindas mācību, militārās prasmes utt.), pilnveidot sevī tūrisma un izdzīvošanas prasmes (ieskaitot orientēšanos, nakšņošanu dabā, pārgājienus utt.), attīstīt fizisko sagatavotību, kā arī iegūt iemaņas vadīšanā, lēmumu pieņemšanā un praktizēt darbošanos komandā.

Projekts sākās šā gada martā un ilgs līdz 11. novembrim. Projekta sagatavošanās posms ir veiksmīgi aizvadīts. Pašlaik norit projekta īstenošanas posms, kurā tiek veiktas galvenās projekta aktivitātes – pamatlīdzekļu un aprīkojuma iegāde. Projekta laikā tiks iegādāti pilni formas tērpi, guļammaisi, tūrisma paklājiņi, mugursomas, termosi ēdiena un dzēriena uzglabāšanai, apkurināma 20 vietīga telts, airsoft ieroči un aizsarglīdzekļi.

Projekta kopējā summa ir 9832 lati. Pamatlīdzekļu iegāde novērsīs līdz šim esošo problēmu – aktivitāšu trūkumu, jo nav atbilstoša nodrošinājuma. Galvenokārt ieguvēji būs jaunieši, kuriem būs iespēja ne tikai aktīvi, kvalitatīvi, sportiski un patriotiski pavadīt brīvo laiku, bet arī pašiem piedalīties aktivitāšu plānošanā un īstenot savas idejas, kas nenoliedzami ir svarīgs faktors ilgstpejīgai attīstībai. Kad īstenošanas posms būs noslēdzies, sekos izvērtēšanas posms, kura laikā tiks izvērtēts padarītais, kā arī izplānotas aktivitāšu iespējas nākotnē, ņemot vērā projekta laikā paveikto.