13.09.2013 19:25

Nākamvasar atpūtniekus Saulkrastos gaidīs labiekārtota pludmale

Autors  www.saulkrasti.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pludmales parkā atradīsies volejbola laukumi, skatu terases un citi labiekārtojuma elementi. Pludmales parkā atradīsies volejbola laukumi, skatu terases un citi labiekārtojuma elementi. www.saulkrasti.lv

Beidzoties aktīvajai peldsezonai, Bīriņu ielas izejā uz jūru Saulkrastos sākti labiekārtošanas darbi, kas tiks veikti divās kārtās.

Projekta 1. kārtā tiks labiekārtota pludmalei piegulošā teritorija starp Tūrisma informācijas centru, pludmales glābēju torni un novecojušo bērnu rotaļu laukumu L. Paegles ielas izejā uz jūru. Iecerēts, ka teritorijas centrā atradīsies divi pludmales volejbola laukumi un nelielas, vairāklīmeņu skatu terases jūras, saulrietu, nelielu koncertu vai volejbola sacensību vērošanai.

Tāpat tiks ierīkoti jauni pastaigu celiņi, atpūtas soli, atkritumu urnas, sauļošanās krēsli, uzstādītas rotaļu ierīces, āra trenažieri, izveidots ielu vingrotāju laukums, pludmales duša, kā arī organizēts teritorijas apgaismojums. Vēl plānots nomainīt novecojušo asfaltbetona iesegumu starp Tūrisma informācijas centru un pludmali uz jaunu betona bruģakmens iesegumu. Projekta 2. kārtā paredzēts šo teritoriju savienot ar Raiņa ielu, veidojot ērtu pastaigu ceļu gar pludmali starp to un Bīriņu ielu.

Projekta "Publiskās infrastruktūras nodrošināšana peldvietai "Centrs" Saulkrastos" tā ietvaros plānotie darbi tiek īstenoti ar Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalstu, izmantojot LEADER programmas pieeju, kas paredz teritorijas attīstības stratēģiju īstenošanu. Tā autors ir arhitektu birojs SIA "Substance" un arhitekts Arnis Dimiņš, bet pašus darbus veiks SIA "Fiberglass". Labiekārtošanas darbu pabeigšanas termiņš ir nākamā gada 10. marts.