09.09.2013 11:29

Sākti labiekārtošanas darbi Bīriņu ielas izejā uz jūru

Autors  www.saulkrasti.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākti labiekārtošanas darbi Bīriņu ielas izejā uz jūru Krišjānis Grantiņš

Beidzoties aktīvajai peldsezonai, Bīriņu ielas izejā uz jūru sākti labiekārtošanas darbi.

Projekta 1. kārtā tiks labiekārtota pludmalei piegulošā teritorija starp Tūrisma informācijas centru, pludmales glābēju torni un novecojušo bērnu rotaļu laukumu L. Paegles ielas izejā uz jūru. Darbus plānots paveikt nākamā gada 10. martā.

Teritorijas centrā atradīsies divi pludmales volejbola laukumi un nelielas, vairāklīmeņu skatu terases jūras, saulrietu, nelielu koncertu vai volejbola sacensību vērošanai. Projekta ietvaros tiks ierīkoti jauni pastaigu celiņi, atpūtas soli, atkritumu urnas, sauļošanās krēsli, uzstādītas rotaļu ierīces, āra trenažieri, izveidots ielu vingrotāju laukums, pludmales duša, kā arī organizēts teritorijas apgaismojums. Tāpat plānots nomainīt novecojušo asfaltbetona iesegumu starp Tūrisma informācijas centru un pludmali uz jaunu betona bruģakmens iesegumu.

Plānots, ka pēc darbu pabeigšanas šī teritorija kļūs par iedzīvotāju un pilsētas viesu iecienītu atpūtas un dažādu pasākumu norises vietu dažādos gadalaikos, savukārt peldvietas labiekārtojums atbildīs Zilā karoga statusam un tajā ērti jutīsies gan ģimenes ar bērniem, gan pludmales volejbola cienītāji, gan pensionāri un vienkārši sauļoties gribētāji vai saulrietu vērotāji.