26.08.2013 17:25

Salaspils ielas turpmāk apgaismos LED spuldzes

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspilī šonedēļ sākta 220 nātrija augstspiediena un dzīvsudraba lampu nomaiņa pret LED tipa gaismekļiem, kā arī 29 apgaismojuma balstu maiņa.

Projekta "Siltumnīcas efekta gāzu emisiju samazināšanas Salaspils novada publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā" īstenošana rekonstruētajā posmā ļaus vairāk nekā četras reizes samazināt pašvaldības elektroenerģijas patēriņu gadā un izmaksas par to, uzlabot ielu apgaismojuma kvalitāti, palielināt satiksmes drošību diennakts tumšajā laikā, kā arī panākt CO2 emisiju samazinājumu.

Salaspils novada pašvaldības jūnijāiesniedza projekta iesniegumu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansētajam projektam, kura attiecināmo izmaksu apmērs sastāda Ls 140 000, no kuriem KPFI līdzfinansējums ir 75 %. 20. augustā tika saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinājums par finansējuma saņemšanu, tādēļ jau no 26. augusta ir sākti projekta darbi. Projektā atšķirībā no iepriekšējām kārtām tiek atbalstīta ne tikai gaismas ķermeņu, bet arī apgaismes stabu nomaiņa.

Projekts paredz, ka līdzfinansējums tiek piešķirts tikai to apgaismes stabu nomaiņai, kas atrodas uz pašvaldības zemes. Salaspils novadā, kā zināms, liela daļa laternu ir uzstādītas uz valsts vai privātās teritorijas. Kopā 220 LED gaismekļi tiks uzstādīti Enerģētiķu ielā, Gaismas ielā, Zvaigžņu ielā, Rīgas ielā, Skolas ielā, Meža ielā, Dienvidu ielā un Saules ielā. Pārējos vēl aptuveni 200 gaismekļus plānots uzstādīt, iesniedzot projekta pieteikumu 3. kārtā.