15.08.2013 15:56

FOTO: Lāpu skrējiena dalībnieki šķērso Carnikavu

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kopā ar entuziastiem un Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, skrējienā devās arī Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. Kopā ar entuziastiem un Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, skrējienā devās arī Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. Krišjānis Grantiņš

Par godu Latvijas valsts proklamēšanas 95. gadadienai un valsts neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai vairāki desmiti cilvēku šodien vienojās lāpu skrējienā. Daļai no tiem priekšpusdienā skrēja cauri Carnikavai. 

Skrējiens "Apkārt Latvijai" ar svinīgu pasākumu sākās plkst. 9.40 Rīgas Brāļu kapos, kura laikā ar 1992. gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas. Viens no pirmajām pirmajiem novadiem, ko skrējēji šķērsoja, bija Carnikava.

Lai gan līdzjutēju bija krietni vien vairāk nekā pašu skrējēju, Carnikavā valdīja patriotisma gars. Uzmundrinājuma vārdus skrējējiem teica Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica ("Latvijas Zemnieku savienība"), kura pēcāk pievienojās skrējējiem.

Jānorāda, srējiena "Apkārt Latvijai" dalībnieki divās grupās sāka skrējienu gar Latvijas robežu caur 50 Latvijas pašvaldībām. Pirmajā skrējiena posmā viena grupa no Rīgas Brāļu kapiem skries caur Babītes novadu, Jūrmalas pilsētu, Engures novadu uz Mērsragu, savukārt otra grupa - no Rīgas Brāļu kapiem caur Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu un Limbažu novadu uz Salacgrīvu.

Lāpu skrējiens noslēgsies 21.augustā ar skrējienu no Torņakalna stacijas, Rīgā uz Esplanādi, kur pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa plkst.16 notiks svinīgs lāpu sagaidīšanas pasākums. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.