07.08.2013 15:26

Salaspilī aiz kultūras nama "Rīgava" taps Mūzikas un mākslas dārzs

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašlaik tukšā siena nākamgad jau kalpos kā brīvdabas kinoekrāna pamats. Pašlaik tukšā siena nākamgad jau kalpos kā brīvdabas kinoekrāna pamats. www.salaspils.lv

Noslēgtā teritorija aiz kultūras nama jau izsenis tā vien prasās, lai tajā iedvestu dzīvību – sakoptu, padarītu skaistu un apdzīvotu.

Jo vairāk tāpēc, ka blakus "dzīvo mūzas", un ne tikai "Rīgavā", – arī turpat esošajā Mūzikas un mākslas skolā.

Ekonomiskās un teritoriālās attīstības komitejā nupat tika izskatīta un atbalstīta ainavu arhitektes Daigas Veinbergas iecere, un drīzumā šeit taps dārzs ar īpašu noskaņu – dārzs, kurā valdīs māksla un mūzika, un ne tikai.

Plānots, ka te notiks vasaras brīvdabas kino vakari, koncerti un operas tiešraides, teātra izrādes, mākslas izstādes un tirdziņi. Intīmā vide apmeklētājiem radīs romantisku noskaņu ar klasiski iekārtotu rožu un hortenziju dārzu, ko ietvers augsti dzīvžogi, norobežojot no apkārtējās pilsētvides. Iespējams, ar laiku taps arī slēgta terase ar koka dēļu klāju, kur varēs rīkot zaļumballes un dārza svētkus.

Viegli apsargājamā teritorija sniegs iespēju veidot šo objektu tik īpašu, kas atvērtā publiskajā vidē nebūtu iespējams: izvietot tematiskās bērnu rotaļu iekārtas – mūzikas instrumentus, kvalitatīvus solus, īpašu apgaismojumu.

Par vizuālo un skaņas norobežojumu no blakus esošajiem īpašumiem kalpos tematiski apgleznota dārza siena. Arī Mūzikas un mākslas skolas pusē uz rampas malas un uz piebūves fasādes taps jau no tālienes pamanāmi gleznojumi, veidojot aicinošu vizītkarti.

Plānots, ka labiekārtošana sāksies jau šogad. Darbu sarakstā – inženierkomunikāciju izbūve, apgleznojamo sienu un kinoekrāna pamatnes sagatavošana un skatuves izbūve, plānoto cieto segumu izveide. Tiks uzsākta arī apstādījumu ierīkošana – ainaviski mazvērtīgo un iecerei traucējošo koku izņemšana, kvalitatīva un ļoti izturīga zāliena izveidošana, stādvietu sagatavošana un citi darbi.

Savukārt nākamgad tiks uzstādītas rotaļu iekārtas, soli, urnas, pabeigts dārza informatīvi vizuālais noformējums. Labiekārtos arī teritoriju ārpus dārza, veidojot vizuāli kvalitatīvu ieejas zonu: autostāvvietas, apstādījumus.