06.08.2013 15:25

Mārupieši var izvērtēt, cik kaitīga vai nekaitīga būs lidostas attīstība novadā

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši var izvērtēt, cik kaitīga vai nekaitīga būs lidostas attīstība novadā www.foto.delfi.lv

Vides pārraudzības valsts birojs šovasar ir pieņēmis lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" infrastruktūras attīstības projektiem līdz 2020. gadam, kas plānoti Mārupes novadā.

Paredzētajā darbībā plānota perona rekonstrukcija, manevrēšanas ceļu C un G renovācija, termināļa paplašināšana, lidlauka un atbalstošās infrastruktūras attīstība, kā arī jaunas šķeldu katlu mājas būvniecība.

13. augustā Mārupes novada kultūras nama zālē (Daugavas ielā 29, Mārupē) pulksten 17 notiks ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksme.

Ar sagatavotajiem materiāliem par paredzēto darbību var iepazīties Mārupes novada domē un Rīgas pašvaldības Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā (Rīgā, Eduarda Smiļģa ielā 46) darba laikā, kā arī interneta mājaslapā

Rakstiskus priekšlikumus par paredzētās darbības iespējamo ietekmi uz vidi var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, tālrunis: 67321173, fakss: 67321049, www.vpvb.gov.lv) līdz 20. augustam.