02.08.2013 11:31

Plūdu "sagrauzto" ceļu atjaunošana Carnikavā izmaksā teju 20 tūkstošus latu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai pēc plūdiem atkal savestu kārtībā Carnikavas novada ceļus, nepieciešami gandrīz 20 tūkstoši latu. Lielāko summu piešķīrusi valsts. Lai pēc plūdiem atkal savestu kārtībā Carnikavas novada ceļus, nepieciešami gandrīz 20 tūkstoši latu. Lielāko summu piešķīrusi valsts. Krišjānis Grantiņš

Carnikava bija viens no tiem Latvijas novadiem, kuru pamatīgi skāra šī pavasara pali.

Pārplūdušās Gaujas ūdens nodarīja kaitējumu ne tikai iedzīvotāju kustamajam un nekustamajam īpašumam, bet arī vietējiem autoceļiem.

Portāls "Apriņis.lv" jau vēstīja, ka šīs nedēļas sākumā valdība piešķīra Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas lūgto naudu plūdu seku likvidēšanai Latvijas pašvaldībās. Carnikava šajā reizē tika salīdzinoši pie mazākās summas, proti, 3650 latiem. Ka atklāj novada domes preses sekretāre Sandra Baltruka, šī nauda ir puse no tiem līdzekļiem, kas nepieciešami iedzīvotājiem radīto plūdu seku kompensēšanai.

Taču tā ir tikai daļa no valsts palīdzības šim Pierīgas novadam. Kā zina teikt Carnikavas novada domes pārstāve, krietni lielāka summa tika piešķirta plūdu laikā sabojāto ceļu atjaunošanai: "Kopējie plūdu radītie bojājumi novada ceļiem ir aprēķināti 19 810 latu apmēra. Valdība piešķīrusi 12 810 latus, kas nozīmē, ka atlikušo summu, proti, 7000 latu no šiem izdevumiem sedz Carnikavas pašvaldība."

Iepriekš:
Nolemti applūšanai
Carnikavai piešķir 3650 latus plūdu seku kompensēšanai
Plūdos cietušie carnikavieši saņem pabalstus
FOTO: Siguļu iedzīvotāji cīnās ar plūdiem