16.07.2013 11:22

Ropažniekus aicina pieteikties bezmaksas autobusam uz Aglonu

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas diena ir gada lielākie katoļu svētki. Ik gadu tie notiek 14. un 15. augustā Aglonas bazilikā. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas diena ir gada lielākie katoļu svētki. Ik gadu tie notiek 14. un 15. augustā Aglonas bazilikā. www.aglona.travel

Ropažu novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus, kuri plāno piedalīties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku svinībās Aglonā, pieteikties bezmaksas autobusam.

Novada iedzīvotāji braucienam var pieteikties līdz 2013. gada 5.augustam Ropažu novada pašvaldībā, zvanot pa tālruni 67918666 vai personīgi domes Personālvadības un lietvedības daļā. Vietu skaits ierobežots. Autobuss tiks nodrošināts 14.augustā no Ropažiem uz Aglonu un 15.augustā atpakaļ — no Aglonas uz Ropažiem. Konkrēts autobusa izbraukšanas laiks un vieta tiks precizēti.

Jānorāda, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas diena ir gada lielākie katoļu svētki. Ik gadu tie notiek 14. un 15. augustā. Svētceļojums katru gadu sākas jūlija beigās/augusta sākumā, un tajā pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku no visas Latvijas. Uz Aglonu pēc svētības dodas ne tikai katoļu, bet arī citu konfesiju ticīgie un pat tādi, kuru vienīgā saikne ar baznīcu ir Aglona, kas ar likumu ir pasludināta par starptautiskas nozīmes svētvietu Latvijā, bet Jaunavas Marijas svētki – par valsts nozīmes svētkiem.