04.07.2013 11:23

FOTO: Ikšķiles jauniešiem tagad pašiem savs skeitparks

Autors  www.ikskile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles jauniešiem tagad ir iespēja aktīvi rosīties jaunajā skeitparkā. Ikšķiles jauniešiem tagad ir iespēja aktīvi rosīties jaunajā skeitparkā. www.ikskile.lv

Jūnija pēdējā dienā Lupīnu ielas stadionā tika atklāts un pirmo reizi izmēģināts jaunais Ikšķiles skeitparks.

348 m2 lielā skeitparka atklāšana novada iedzīvotājiem ir svarīgs notikums, kuru vietējie jaunieši ir ar nepacietību gaidījuši. Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Kurmis, kas ir šī projekta idejas autors galvenais kurators stāsta, ka ideja par skeitparka nepieciešamību Ikšķilē dzima, vērojot Ikšķiles jauniešus nepiemērotās vietās braucot ar BMIX, skrituļdēļiem, skrejriteņiem un skrituļslidām, jo bruģis pilsētas ielās nav īsti piemērots šādām aktivitātēm. Aprunājoties ar pašiem jauniešiem, pilnībā izkristalizējās viņu vēlmes pēc labiekārtotas vietas, kur būtu iespēja brīvi nodoties šādiem sporta veidiem, un tika pieņemts lēmums projektu īstenot.

"Projekta virzības gaita bija samērā interesanta un pieredzes bagāta – sākotnēji bijām iecerējuši šādu laukumu veidot starp Skolas un Meliatoru ielu ēkām, pagalmā aiz tirgus laukuma. Šai iecerei par godu, laukumu noasfaltējām, tomēr apbraukājot teju visu Latviju un iepazīstoties ar daudz un dažādiem skeitparku projektiem, nonācām pie secinājuma, ka šādas jauniešu aktivitātes ir samērā trokšņainas, un tās varētu radīt neērtības šo māju iedzīvotājiem. "Turklāt ziemā šeit tiek iekārtots hokeja laukums, līdz ar to skeitparka nojaukšana ik rudeni un uzlikšana atkal pavasarī, būtu lieka naudas izšķērdēšana, tāpēc pieņēmām lēmumu, ka vispiemērotākā vieta un risinājums skeitparka iekārtošanai būtu Lupīnu ielas stadions," uzsver idejas autors.

Pašlaik tas ir lielākais monolītais skeitparks Latvijā, kura konstrukcijai būtu jākalpo vismaz 10 gadus. Ar tā realizēšanu esam panākuši, ka Ikšķiles novada jauniešiem nu ir vēl viena vieta, kur sportot, jauki pavadīt laiku un tikties ar draugiem. Par to, ka novada jaunieši ir viena no prioritātēm liecina fakts, ka tagad Ikšķilē ir savs stadions, skeitparks, hokeja laukums, jauni basketbola grozi, Lupīnu ielas stadiona futbola laukumā uzstādīti mazie futbola vārti, iegādāti jauni tīkli lielajiem vārtiem, Tīnūžos ir labiekārtoti volejbola laukumi. "Esam gandarīt par to, ka projekts ir izdevies, ir pārvarēti jauni izaicinājumi un Ikšķilē ir vēl viena vieta, kur mūsu jaunā paaudze var izpausties. Jauniešiem sportošana ir lieliska alternatīva bezjēdzīgai brīvā laika pavadīšanai, klīstot pa ielām un piekopjot sliktus ieradumus, turklāt šī ir lieliska iespēja atklāt novada jaunos talantus," spriež pašvaldības izpilddirektors.

Skeitparka atklāšanas pasākumā ikvienam bija iespēja baudīt Dāvja Dudeļa paraugdemonstrējumus, beatboksera Guncha priekšnesumus, paraugdemonstrējumus treilparkā, konkursus un aktivitātes visas dienas garumā.