20.12.2012 12:59

Olaines pašvaldība palīdzēs uzbrukumos cietušajiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines pašvaldība palīdzēs uzbrukumos cietušajiem Krišjānis Grantiņš

Pēc novada domes vadītāja vārdiem, divas vai trīs no noziedznieka sadurtajām personām tuvāko dienu laikā varētu atstāt slimnīcu.

 

Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs (LSDSP) apstiprināja, ka trešdien domes sēdē pieņemts lēmums par to, ka 16. decembra uzbrukumos cietušajiem pašvaldība garantē ārstēšanās izdevumu kompensēšanu.

"Ar sociālā dienesta starpniecību viņiem ir nodota informācija par iespēju vērsties pašvaldībā pēc palīdzības. Ja rīt šādu iesniegumu saņemsim, parīt cietušais varēs saņemt naudu – vai tā būtu domāta medikamentiem vai par uzturēšanos stacionārā," norādīja J. Pavlovičs. Olaines pašvaldība uzbrukumos cietušajiem arī garantē psiholoģisku, morālu un cita veida atbalstu.

Olaines novada domes sēdē deputāti arī uzklausījuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa un novada pašvaldības policijas vadības ziņojumus un norādījuši uz nepietiekami ciešo Valsts policijas un novada pašvaldības policijas sadarbību noziedznieka aizturēšanā.

"Pašvaldības policijas darbinieki, kuri dežurēja pie Olaines dzelzceļa stacijas, informāciju saņēma tikai stundu pēc pirmā uzbrukuma, un pa šo laiku tika sadurti vēl trīs cilvēki. Tika zaudēts laiks, un, iespējams, būtu izdevies izvairīties no vēl kāda uzbrukuma. Deputāti sēdē brīžam izteicās diezgan skarbi, taču visi kopīgi nolēmām, ka valsts un pašvaldības policijas kontaktiem ir jābūt ciešākiem, lai varētu rīkoties operatīvāk. Un dome tam ir gatava sniegt palīdzību," portālam Apriņķis.lv izteicās Olaines mērs.

Jau ziņojām, ka svētdien, 16. decembra vakarā uz ielas Olainē tika sadurti seši gājēji – divas sievietes un četri vīrieši. Sākotnēji aizdomās par šo asiņaino noziegumu izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja kādu 1975. gadā dzimušu Olaines iedzīvotāju, taču vēlāk noskaidrojās, ka viņš varētu būt vainojams līdzīgā nodarījumā nedēļu iepriekš. Turpinot izmeklēšanu, aizdomās par sešu personu saduršanu policisti aizturēja kādu 1966. gadā dzimušu Olaines novada iedzīvotāju. Rīgas rajona tiesa trešdien viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.