19.12.2012 16:11

Tiesa piemēro apcietinājumu "Olaines dūrējam"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas rajona tiesa trešdien kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu 1966. gadā dzimušajam vīrietim, kuru policija tur aizdomās par sešu cilvēku saduršanu svētdienas vakarā Olainē.

 

Vīrieša advokāte Alla Prozumenta aģentūrai LETA pastāstīja, ka motivēts tiesas lēmums būs pieejams ceturtdien, taču advokāte plāno to pārsūdzēt. Viņas klients vainu neatzīstot, un viņš neesot tas, kurš pastrādājis asiņainos noziegumus Olainē. Vīrietis ir bezdarbnieks, taču uz citiem jautājumiem advokāte atteicās atbildēt.

Vīrieti uz tiesu konvojēja policijas pavadībā, un viņš no žurnālistiem seju slēpa aiz rokām. Tiesa jautājumu par drošības līdzekli izlēma pusstundas laikā.

Saskaņā ar likumu personu var aizturēt uz 48 stundām, pēc tam cilvēkam, ja tas ir nepieciešams, jāpiemēro drošības līdzeklis, no kuriem bargākais ir apcietinājums. Par apcietinājuma piemērošanu pēc izmeklēšanas iestādes lūguma jālemj tiesai. Policijas darbinieki par Olainē izdarītajiem noziegumiem aizdomās turēto vīrieti aizturēja pirmdien aptuveni pulksten astoņos vakarā.

Kā zināms, svētdien vakarā uz ielas Olainē tika sadurti seši gājēji – divas sievietes un četri vīrieši. Visi cietušie atrodas slimnīcā un turpina ārstēšanos.

"Olaines dūrēja" lieta – kas notiek Olainē?