18.12.2012 13:53

Olaines pašvaldība lems par palīdzības sniegšanu uzbrukumos cietušajiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs. Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs. Krišjānis Grantiņš

Olaines mērs ir satraukts par pilsētas reputāciju pēc svētdien notikušajiem uzbrukumiem.

"Pirmdien pilsētā valdīja uztraukums, varētu pat teikt – bailes. To var saprast, jo no rīta policija vienu it kā vainīgo aizturēja, vakarā izrādījās, ka vainīgs ir pavisam cits. Šodien jau visi ir nomierinājušies, pašvaldības policija strādā ikdienas režīmā," portālu "Apriņķis.lv" informēja Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs (LSDSP).


Trešdien paredzēta novada domes sēde, kurā plānots uzklausīt Olaines novada pašvaldības policijas ziņojumu par situāciju pilsētā, kā arī, iespējams, pieņemt lēmumu par finansiālās palīdzības sniegšanu cietušajiem.

J. Pavlovičs norāda, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, tikai viens no sešiem uzbrukumu upuriem ir bijis apdrošinājies, cietušo vidū ir gan maznodrošinātie, gan daudzbērnu ģimeņu locekļi. Domes priekšsēdētājs prognozē, ka pašvaldība varētu apmaksāt viņu ārstēšanos un šo naudu pēc tam tiesas ceļā piedzīt no vainīgās personas.

"Pilsētas iedzīvotāji ir kā viena ģimene. Ja viens kaut ko ir sastrādājis, cieš visu reputācija. Un tagad vajadzēs gadus, lai Olaine to varētu atjaunot," norūpējies ir pašvaldības vadītājs. Viņš gan piebilst, ka vēl nav droši zināms, vai uzbrucējs bijis Olaines iedzīvotājs un vai viņam šeit bijusi deklarēta dzīvesvieta. Turklāt, kā zināms, par vainīgu noziedzīgā nodarījumā kādu personu var atzīt tikai tiesa.

Jau ziņots, ka pirmdien vakarā policijas darbinieki aizturēja kādu 1966. gadā dzimušu vīrieti, kuru tur aizdomās par sešu Olaines iedzīvotāju – divu sieviešu un četru vīriešu – saduršanu 16. decembra vakarā. Iepriekš aizturētais 1975. gadā dzimušais vīrietis tiek turēts aizdomās par līdzīga uzbrukuma veikšanu nedēļu iepriekš. Visas sešas cietušās personas turpina ārstēšanos slimnīcā.

Gan Valsts policijas (VP) priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, gan VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins otrdien atturējās plašāk komentēt izmeklēšanas gaitu.

"Olaines dūrēja" lieta