30.07.2018 10:48

VUGD darbinieki Pierīgā izglābuši atpūtniekus, apdzēsuši degošu grilu un likvidējuši lapseņu pūzni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VUGD darbinieki Pierīgā izglābuši atpūtniekus, apdzēsuši degošu grilu un likvidējuši lapseņu pūzni arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis apmēram 30 izsaukumus, puse bijusi par ugunsgrēkiem, puse – par nepieciešamiem glābšanas darbiem.

Svētdien pēcpusdienā Carnikavas novada Garciemā glābēji palīdzēja diviem cilvēkiem, kuri ar peldlīdzekli bija iepeldējuši jūrā un saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Jūrmalā izlīdzēts kādam cilvēkam, kur pirksts bija iestrēdzis salūzušā velosipēda luktura stiprinājumā, bet svētdien no rīta Sējas novada Vecmuižniekos VUGD darbinieki izcēla divus cietušos no avarējušas automašīnas, informēja VUGD.

Palīdzība sniegta arī vairākiem dzīvniekiem. Jūrmalā atbrīvots kaķis, kurš bija iesprūdis zem automašīnas motora pārsega, bet Stopiņu novada Sauriešos kaķis izvilkts no akas.

Stacijas ielā Olainē glābēji likvidējuši lapseņu pūzni, kas apdraudējis iedzīvotājus. Svētdien pievakarē un naktī uz pirmdienu VUGD darbinieki arī aizvākuši vairākus nolūzušus kokus, turklāt Bulduru prospektā un Pūces ielā Jūrmalā tie bija pārkrituši vieglajām automašīnām.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks nedēļas nogalē fiksēts piektdien neilgi pirms pusnakts Saulkrastu novadā, kur 1500 kvadrātmetru platībā dega mežs un kūdra. Ugunsgrēka likvidācija tika pabeigta piecos no rīta. Sestdien Garkalnes novadā sausā zāle degusi 800 m2 platībā, Inčukalna novadā sausā zāle un koks – 100 m2 platībā. Nelielā platībā Olaines novada Pēterniekos degusi sausā zāle, bet Brīzes ielā Jūrmalā – meža zemsedze.

Piektdien pēcpusdienā Satiksmes un Tallinas ielu stūrī Jūrmalā ugunsdzēsēji apdzēsuši 15 m2 platībā degošu dārza māju, svētdien Viktorijas ielā – divstāvu dzīvojamā mājā degošu otrā stāva dzīvokli 8 m2 platībā. Savukārt Nometņu ielā Salaspilī uz četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkona bija aizdedzies elektriskais grils.

Vēl Krimuldas novada Lodē dedzis koks, Kanālu ielā Jūrmalā – veci gulšņi, Ikšķilē un Garkalnes novada Sunīšos – vieglās automašīnas, Uzvaras ielā Jūrmalā – mikroautobuss, Viestura ielā Jūrmalā – bāra lete sabiedriskā ēkā, vēl vairāki izsaukumi saņemti par svilstošiem atkritumiem.
Jau ziņots, ka piektdien VUGD darbinieki Babītes novada Piņķos no ūdens izvilka noslīkušu personu.