19.07.2018 13:17

Policija Baldonē no marihuānas audzētāja atsavina marihuānu, hašišu un psihotropos medikamentus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policija Baldonē no marihuānas audzētāja atsavina marihuānu, hašišu un psihotropos medikamentus Valsts policija

Otrdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policisti ieradās kāda vīrieša dzīvesvietā Baldonē, lai veiktu sankcionētu kratīšanu. Tās laikā privātmājas teritorijas siltumnīcā tika uzieti trīs marihuānas stādi. Kopējais nežāvētas marihuānas svars ir 210 gramu.

Turpinot veikt kratīšanu, privātmājā tika uzieti vēl 69 grami žāvētas marihuānas, neliels daudzums hašiša, 13 tabletes tramadola un trīs tabletes klonazepāma. Mājokļa saimnieks nevarēja apliecināt šo psihotropo recepšu medikamentu nepieciešamību.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka likumsargi atsavināja visas narkotiskās un psihotropās vielas, kā arī LED lampu, kas bija izmantota marihuānas žāvēšanai. 1968. gadā dzimušais narkotiku glabātājs turpat tika aizturēts. Ņemot vērā, ka pastāvēja aizdomas, ka vīrietis atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, viņam tika nozīmēta ekspertīze.

Aizdomās turētais iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Pašreizējā informācija liecina, ka vīrietis ar marihuānas audzēšanu nodarbojies ilgstoši. Aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.