16.07.2018 14:45

Vīrietis Salaspilī sirmgalvei nozog mobilo telefonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vīrietis Salaspilī sirmgalvei nozog mobilo telefonu Valsts policija

13. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī tika saņemta informācija par mobila telefona zādzību Salaspilī. Vīrietis, izliekoties, ka vēlas kādam piezvanīt, nozaga kundzei telefonu un pēcāk ieķīlāja to lombardā.

Likumsargi noskaidroja, ka kāds vīrietis piegājis pie kundzes un palūdzis viņas mobilo telefonu, lai piezvanītu draugam. Kundze lūgumu izpildījusi, taču tā vietā, lai pateiktos par palīdzību, vīrietis telefonu nozadzis un aizbēdzis projām.

Pēc mirkļa, dodoties uz mājām, cietusī sieviete ieraudzījusi vaininieku un ieķērusies viņā ar abām rokām, pieprasot atdot telefonu. Garāmgājēji, ieraugot notiekošo, nekavējoties izsauca policiju. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas un Salaspils novada pašvaldības policijas darbinieki, kuri aizturēja garnadzi un nogādāja policijas iecirknī.

Kā informēja Valsts policijā, izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka iespējamais vainīgais vīrietis nozagto telefonu ieķīlājis lombardā. Likumsargiem izdevās telefonu izņemt un atgriezt tā īpašniecei.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.