16.07.2018 11:05

Glābējiem lielākās rūpes sagādājuši nolūzuši koki un bezpalīdzīgi kaķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Lielākā daļa bijusi saistībā ar spēcīgā negaisa radītajiem postījumiem vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem.

"Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka piektdien pēcpusdienā VUGD saņēma deviņus izsaukumus pēc palīdzības novākt negaisa laikā nolauztus kokus. Visvairāk izsaukumu bijis Mārupes pusē – piemēram, vienā ceļa posmā Jaunmārupē bija nogāzti desmit koki, citā vietā ceļam bija pārkrituši divi koki.

Grāvkalnu ielā Mārupē bija aizdegušās divas tūjas, kurās bija iespēris zibens, novada teritorijā arī dedzis elektrības stabs, informēja VUGD. Negaisa nolauztus kokus VUGD darbinieki Pierīgā no ceļa braucamās daļas aizvākuši arī Stopiņu novadā un Jūrmalā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā fiksēts sestdien pēcpusdienā Inčukalna novadā, kur 1000 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze un sausā zāle. Jūrmalā netālu no Jaundubultu dzelzceļa stacijas sausā zāle degusi 30 m2 platībā.

No Jūrmalas saņemti vēl izsaukumi par ugunsgrēkiem – naktī uz svētdienu Viestura ielā 120 m2 platībā dedzis prāvs šķūnis, bet sestdien dienas vidū piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī Talsu šosejā svilis uz plīts atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Siguldas novada Jūdažos izvilka sešus metrus dziļā akā iekritušu kaķi, Slokas ielā Jūrmalā – kanalizācijas akā iekritušu kaķi, bet Inčukalna novada Gaujā, Saulkrastos un Jūrmalā kaķus nocēla no kokiem.

Carnikavas novada Siguļos glābēji atbrīvojuši makšķerauklā sapinušos zivju gārni, bet Babītes novada Salas pagastā dārza mājā neitralizējuši iršu pūzni, kas apdraudēja iedzīvotāju drošību.

Sestdien īsi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Carnikavas novadu, kur kāds cilvēks bija ar laivu iebraucis jūrā un ilgstoši neatgriezās, tomēr vēlāk bez VUGD palīdzības pats bija nokļuvis krastā. Četros gadījumos – Garkalnes novada Baltezerā, uz Ventspils šosejas Babītes novadā, kā arī divreiz Jūrmalā – VUGD darbinieki sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījumiem.