14.06.2018 16:05

Policija aizturējusi vīrieti par Pierīgā izdarītu juvelierizstrādājumu zādzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Valsts policija

Pagājušajā naktī Valsts policija aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par šā gada maijā izdarītu zādzību no privātmājas Pierīgā. Šis ir viens no gadījumiem, kad nozīmīgu ieguldījumu nozieguma atklāšanā sniedza arī iedzīvotāji, ziņojot par aizdomīgām personām apkārtnē.

Šā gada maijā Valsts policija bija saņēmusi informāciju par Pierīgā izdarītu zādzību. Kamēr saimnieki neatradās savā īpašumā, mājā bija notikusi ielaušanās – atspiežot terases durvis, kāds bija iekļuvis telpās un aiznesis juvelierizstrādājumus. Dārglietas neatradās seifā, līdz ar to bija brīvi pieejamas garnadžiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas darbinieki veica virkni operatīvos un izmeklēšanas pasākumus. Atsaucīgi iedzīvotāji sniedza noderīgu informāciju, ko pārbaudot, apstiprinājās 1994. gadā dzimuša vīrieša saistība ar noziegumu.

Naktī uz 14. jūniju Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas amatpersonas aizdomās turēto vīrieti Rīgas rajonā aizturēja. Jāpiemin, ka aizturētais jau iepriekš ir sodīts par mantiskiem noziegumiem. Policisti jau ir atguvuši daļu no nozagtajām mantām.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem, ka vērtīgi juvelierizstrādājumiem un nauda ir jāglabā kvalitatīvā seifā, kas atbilstoši drošības nosacījumiem piestiprināts pie mājas konstrukcijām.

Likumsargi arī turpmāk aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību apkārtnē esošām aizdomīgām personām, kā arī automašīnām, kurā iekšā esošās personas, iespējams, novēro svešus mājokļus. Šādos gadījumos nekavējoties jāzvana policijai pa tālruņa numuru 110.