14.06.2018 14:33

Daudzviet Pierīgā turpina degt meža zemsedze un sausā zāle

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daudzviet Pierīgā turpina degt meža zemsedze un sausā zāle arhīvs

Plašais ugunsgrēks Ādažu poligonā Sējas novada teritorijā bijis lielākais, taču ne tuvu ne vienīgais uguns negadījums šonedēļ Pierīgas novados. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vēl vismaz septiņus izsaukumus par meža zemsedzes vai sausās zāles degšanas gadījumiem.

Pirmdien Stopiņu novada Dreiliņos meža zemsedze degusi pusotra hektāra lielā platībā, Carnikavas novadā pie Pulksteņezera – 900 kvadrātmetru platībā, bet Inčukalna novadā sausā zāle un krūmi deguši 250 m2 lielā teritorijā.

Mazāka mēroga ugunsgrēki reģistrēti Taurētāju kalnā un Šveices ielā Siguldā, pie Vidzemes šosejas Garkalnes novadā, kā arī pie Babītes dzelzceļa stacijas, informēja VUGD.

Vēl daudzstāvu mājās Parka ielā Siguldā un Lauku ielā Salaspilī bija aizdegušās elektrības rozetes, Ķekavas novadā – vieglā automašīna, Brīvības prospektā Jūrmalā – sadzīves mantas, bet Celtnieku ielā Olainē – 45 m2 liela atkritumu kaudze.

Pirmdien Zemturu ielā Ikšķilē VUGD darbinieku palīdzība bija nepieciešama kādam mikroautobusa īpašniekam, kura spēkrats, ar kuru pie Daugavas bija pievesta laiva, bija ieripojis upē. Glābēji busiņu izvilka no ūdens.

Miera ielā Salaspilī pēc vieglās automašīnas avārijas no transporta līdzekļa tika atbrīvots cietušais. Ropažu novada Vāverkrogā otrdien no grāvja tika izvilkta avarējusi automašīna. Savukārt Babītes novada Salas pagastā VUGD darbinieki palīdzēja nokļūt krastā laivā esošiem cilvēkiem.

Garkalnes novadā un Sējas novadā glābēji atbrīvojuši ceļa braucamo daļu no pārkritušiem kokiem, bet Siguldas novada Allažos nocēluši no koka kaķi.