31.05.2018 11:53

Trešdien Inčukalna novadā atrasts noslīkušais, Garkalnes novadā degusi dzīvojamā māja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trešdien Inčukalna novadā atrasts noslīkušais, Garkalnes novadā degusi dzīvojamā māja VUGD

Trešdien ap plkst. 14.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji steidzās uz Inčukalna novadu, kur, pēc aculiecinieku teiktā, cilvēks viens bija devies peldēties, bet no ūdens nebija iznācis.

Pārmeklējot ūdenstilpi, VUGD darbinieki apmēram 30 metrus no krasta, četru metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Lielākā daļa bijusi par degošiem atkritumiem, taču vairāki ugunsgrēki notikuši arī ēkās.

Bīstamākais ugunsgrēks noticis trešdien vakarā Garkalnes novada Skuķīšos, kur 40 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Pēc divarpus stundu darba, ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku likvidēt, informēja VUGD.

Pirmdien Zemgales ielā Olainē bija aizdedzies pie mājas ārsienas piestiprināts kondicionieris, bet otrdien Talsu šosejā Jūrmalā uz piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkona dega sadzīves mantas.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts otrdien no rīta Olaines novadā, kur viena hektāra platībā dega meža zemsedze. Dzēšanas darbus sāka VUGD pārstāvji, bet vēlāk tos pārņēma Valsts meža dienesta darbinieki.

Meža zemsedze pēdējo dienu laikā degusi arī Ķekavas novada Baložos (20 m2) un Skuju ielā Jūrmalā (40 m2), mežs – Garkalnes novada Sunīšos (700 m2) un Baložos (8000 m2), kūdra – Dalbes ielā Olainē (15 m2) un atkal Baložos (10 m2), kūla – Siguldas novadā (500 m2), vēlreiz Baložos (150 m2) un Saulkrastu novadā (400 m2).

Carnikavas novada Kalngalē apdzēsts degošs koks, Dubultu prospektā Jūrmalā – celms, bet Vālodzes ielā Siguldā – dzīvžogs. Savukārt degoši atkritumi dzēsti Salaspilī, Jūrmalā, Rumbulā un Baložos.

Iepriekš:

Glābēji Pierīgā atbrīvojuši putnu un palaiduši brīvībā garāžā notvertu čūsku