17.05.2018 12:28

Viltvārži atkal apzaguši cilvēkus, uzdodoties par "Latvijas gāzes" darbiniekiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viltvārži atkal apzaguši cilvēkus, uzdodoties par "Latvijas gāzes" darbiniekiem pixabay.com

Valsts policija (VP) maijā atkal reģistrējusi gadījumus, kad viltvārži, uzdodoties par AS "Latvijas gāze" darbiniekiem, iekļuvuši privātīpašumos un izdarījuši zādzības, aģentūru LETA informēja VP.

Policija jau agrāk ir reģistrējusi gadījumus, kad viltvārži, uzdodoties par dažādu iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem, iekļuvuši privātīpašumos un izdarījuši zādzības vai laupīšanas. Visbiežāk personas uzdevušās par "Latvijas gāzes" darbiniekiem. Arī šā gada maijā ir reģistrēti līdzīgi gadījumi.

Visbiežāk garnadži par saviem upuriem noskata cilvēkus gados, kurus ir vieglāk apvārdot, lai vēlāk izdarītu noziegumu, skaidroja VP. Maijā kārtējo reizi ir reģistrēts šāds gadījums. Proti, 3. maijā dienas laikā Rīgā, Ķengaragā, kāda sieviete, uzdodoties par "Latvijas gāzes" darbinieci un iegūstot 1938. gadā dzimušas sievietes uzticību, ar viltu iekļuva sirmgalves dzīvoklī, no kura nozaga naudu un juvelierizstrādājumus. Savukārt dažas dienas vēlāk kāda persona izdarīja līdzīgu noziegumu Purvciemā, uzdodoties par citas iestādes darbinieku.

Par līdzīgiem noziegumiem VP jau iepriekšējos gados ir aizturējusi vairākas personas. Visos gadījumos zagļi darbojas pēc līdzīgas shēmas, proti, izsakot vēlmi pārbaudīt skaitītāju rādījumus vai norādot citu šķietami ticamu iemeslu, zagļi izmantoja saimnieku uzticību, iekļuva dzīvokļos un izdarīja noziegumus.

VP aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no šāda nozieguma, vēršoties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110.

"Latvijas gāze" informējusi, ka ar 2017. gada 1. decembri vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. Saskaņā ar uzņēmuma reorganizāciju AS "Gaso" ir vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās.

Dabasgāzes sadales sistēmas apsekošanas gadījumos iedzīvotāji tiek aicināti pieprasīt apsekotājus uzrādīt "Gaso" darbinieka apliecību. Šaubu gadījumā, lai pārliecinātos, ka īpašumā darbus veic "Gaso" darbinieks, jāzvana pa tālruņa numuru 155 vai 114.

"Gaso" darbinieka apliecības paraugu un formastērpus var apskatīt "Gaso" mājaslapā.