17.05.2018 10:42

Olaines un Baldones novados nodzēsti plaši mežu ugunsgrēki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines un Baldones novados nodzēsti plaši mežu ugunsgrēki arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, kuri 17. maijā atzīmē savus profesionālos svētkus, šonedēļ Pierīgā darba bijušas pilnas rokas. Tostarp ugunsdzēsēji likvidējuši plašus meža ugunsgrēkus Olaines un Baldones novados.

Pirmdien pievakarē VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Medemciemu, kur divu hektāru platībā dega meža zemsedze un kūdra. Ugunsgrēka likvidācija turpinājās arī otrdien un tika pabeigta tikai pirms plkst. 15.00, informēja VUGD.

Otrdien agri no rīta ugunsdzēsēji steidza uz Baldoni, kur mežs un meža zemsedze dega pusotra hektāra platībā. Šo ugunsgrēku izdevās likvidēt četru stundu laikā.

Otrdien pievakarē Olainē mežs dedzis 7000 kvadrātmetru platībā, Carnikavas novadā pie autoceļa Rīga–Kalngale meža zemsedze dega 300 m2 platībā, pirmdien Vangažos 300 m2 platībā dega kūla, otrdien Pumpuru ielā Salaspilī pērnā zāle svila 1000 m2 platībā, bet trešdien pie Vecā ceļa Jūrmalā līdz ar atkritumiem dega kūla 80 m2 platībā.

Lielākais ugunsgrēks ēkās izcēlies naktī uz otrdienu Jūrmalā, Rīgas ielā, kur 150 m2 platībā dega neapsaimniekota dzīvojamā māja. Pusotras stundas laikā VUGD darbiniekiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt, taču tā pilnīga likvidācija turpinājās līdz pat otrdienas pievakarei.

Vēl Stopiņu novada Sauriešos apdzēsts aizdedzies celtniecības atkritumu konteiners, Dubultu prospektā Jūrmalā – vieglā automašīna, Tallinas ielā Jūrmalā – piecstāvu mājas dzīvoklī uz plīts piededzis ēdiens, saņemti arī vairāki izsaukumi par atklātā teritorijā vai konteineros degošiem atkritumiem.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā notvēruši un palaiduši brīvībā stirnu, kas bija ieskrējusi nožogotā teritorijā, kā arī apdzēsa Ādažu novadā uz Tallinas šosejas aizdegušos kravas automašīnu, no kuras tvertnes arī tika atsūknēti 250 litri degvielas.