10.08.2017 16:33

Saulkrastos suns it kā uzbruka, bet tika nosists pa īstam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos suns it kā uzbruka, bet tika nosists pa īstam www.saulkrasti.lv

Pirms nedēļas Saulkrastu pludmalē cilvēku acu priekšā vardarbīgi nosita suni. Sitējs, kura vārds netiek izpausts, nenoliedz, ka to ir izdarījis. Tas notika 2.augustā ap plkst.18.00 Saulkrastu pludmalē, iepretim Selgas ielai.

Tas ir Saulkrastu rajons Baltās kāpas apkaimē, ko tikpat kā nekad nepiemin kriminālhronikās.

Oficiālā notikuma versija, kas tūdaļ pēc notikuma parādījās Saulkrastu novada mājaslapā, ir šāda: "Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, liels melni pelēks suns it kā esot uzbrucis cilvēkiem, pēc kā divi vīrieši suni slīcinājuši jūrā. Vēlāk vīrieši suni aizvilkuši līdz atkritumu kastēm pie kāpu zonas un ar koka mietu dzīvnieku nogalinājuši, sitot galvas apvidū. Suns nav bijis čipēts, bet ap kaklu tam bija tumšas krāsas brezenta siksna. Notikuma aculiecinieki, tostarp arī suņa saimnieki, aicināti vērsties VP Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī."

Kā tas viss noticis, īsti skaidrs nav arī nedēļu pēc notikušā. Taču Valsts policijas Saulkrastu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš, skaidrojot notikušo, "Rīgas Apriņķa Avīzei" stāsta, ka par notikušo ierosināts kriminālprocess par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem.

"Līdzīgas lietas Saulkrastos, kas beigušās ar suņu nāvi, kādreiz bijušas, bet pludmalē, turklāt aculiecinieku klātbūtnē, nekad," viņš uzsver.

Tā kā vēl notiek izmeklēšana un tiek skaidrotas notikušā nianses, policijas amatpersona nav runīga, taču, restaurējot notikumu gaitu, tā varētu būt šāda: pagājušās trešdienas pievakarē suns liedagā sastapās ar diviem atpūtniekiem no Krievijas. Vai dzīvnieks tikai gribējis spēlēties, vai tiešām uzbrucis cilvēkiem, vēl joprojām nav skaidrs. Tiesa, abi atpūtnieki rādījuši skrāpējumus uz rokām, skaidro A. Stivriņš. (Cik lieli un kā tie iegūti policijas amatpersona neprecizē.)

Tad kā "glābējs" pludmalē parādījies trešais vīrs, nosacīti vietējais iedzīvotājs, kurš mīt vasarnīcā Saulkrastos. Viņš arī suni nobeidzis, sitot tam ar mietu galvas apvidū.

Lai gan notikumi risinājušies ārpus peldvietas, tomēr tam ir bijuši aculiecinieki, kas izsaukuši policiju. Kad ieradusies policija, suņa sitējs savu nodarījumu nav noliedzis. Vīrs policijas uzmanības lokā nekad pirms tam nav bijis.

Suņu un cilvēku attiecības reizēm nonāk arī pašvaldības policijas uzmanības lokā, tāpēc uzmeklējām Saulkrastu pašvaldības policijas Patruļpolicijas priekšnieku Gunti Vinteri. Arī viņš atzīst, ka nekas tāds Saulkrastu jūrmalā vismaz kopš 1991. gada nav noticis, un noliedz, ka nosistais suns bijis bieds gan kaimiņiem, gan vasarniekiem.

"Ja suns jau iepriekš būtu nonācis pašvaldības policistu uzmanības lokā, tas būtu čibēts un no saimnieka piedzīta samaksa par čibēšanu." Par notikušo viņš nekā vairs nezinot, jo lietu risinās Valsts policijas kolēģi, un pašvaldības policijas uzdevums šajā lietā bijis pēc izsaukuma aizvākt suņa līķi no pludmales.

"Taču skaidrs, ka šādi notikumi neiepriecina. Turklāt suns cilvēkus nesastapa peldvietā – teritorijā, kur dzīvnieks tiešām ir nevēlams, bet liedagā, kur vismaz formāli drīkst atrasties un kur vietas vajadzētu pietikt visiem," teic G. Vinteris.