28.03.2017 09:28

Vakar Latvijā dzēsti kūlas ugunsgrēki vairāk nekā 83 hektāru platībā, viens no lielākajiem – Salaspilī

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vakar Latvijā dzēsti kūlas ugunsgrēki vairāk nekā 83 hektāru platībā, viens no lielākajiem – Salaspilī arhīvs

Vakardien, 27. martā, tika dzēsts 91 kūlas ugunsgrēks, kuru kopējā platība bija 83,8 hektāri. Viena no lielākajām kūlas degšanas platībām bija Miera ielā Salaspilī – 4 hektāri, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Vakar ceļu satiksmes negadījumos cietuši arī trīs cilvēki Rīgā.

Aizvadītajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības bija Daugavpilī, Rīgā un Salaspilī. Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 357 kūlas ugunsgrēki, norāda VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Šaboha.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, salmu ruļļi, vieglā automašīna, divi šķūņi, dārza māja, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 143 izsaukumus – 112 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta I. Šaboha.

Vakar Latvijā reģistrēti 62 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta četri cilvēki. Trīs no tiem cieta avārijās Rīgā, informē Valsts policijā.

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi 10 autovadītājus, no kuriem divi – Rīgā.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 290 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 158 autovadītāji. Trīs vadītāji Rīgā sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 761 protokolu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, no kuriem aptuveni puse noformēti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.