17.10.2016 12:02

Tīrainē ugunsdzēsēji novērsuši siena un kūtsmēslu degšanu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tīrainē ugunsdzēsēji novērsuši siena un kūtsmēslu degšanu arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) aizvadītā nedēļas nogale bijusi darbīga – uz izbraukumiem Pierīgā nācies doties divus desmitus reižu. Par laimi, negadījumos cietušo nav bijis.

Svētdien ugunsdzēsēji divreiz apmeklēja Mārupes novada Vecozolus – agri no rīta pie "Tīraines staļļiem" dega kūtsmēsli un siens 100 kvadrātmetru platībā, bet pievakarē siena ruļļi 15 kvadrātmetru platībā, informēja VUGD preses nodaļā.

Sestdien Jūrmalā, Fabrikas ielā, neapsaimniekotā vienstāva mājā bija aizdegušies atkritumi 80 m2 platībā, bet Brīvības prospektā neapsaimniekotas divstāvu mājas pirmajā stāvā 40 m2 platībā dega ārsiena un pārsegums. Divreiz – sestdien Krimuldas novada Raganā un naktī uz pirmdienu Inčukalna novada Egļupē – VUGD darbinieki apdzēsuši dzīvojamo māju dūmvadā degošus sodrējus.

Vēl Gaismas ielā Salaspilī dega elektropārvades stabs un vadi, uz Ventspils šosejas Babītes novadā – automašīna, daudzstāvu mājas pirmajā stāvā Tīnūžos – atkritumi, Ikšķiles novada Turkalnē – pirts telpa, Salaspilī – pirts jumts, bet Drustu gatvē Olainē – atkritumu konteiners.

Veikti arī vairāki glābšanas darbi. Plānupes ielā Inčukalnā un Aizputes ielā Jūrmalā no kokiem nocelti kaķi, Ropažu novada Tumšupē aizvākts ceļam pārkritis koks, Nometņu ielā Jūrmalā izvēdinātas telpas pēc tam, kad mājā bija pārkurināta krāsns un radies sadūmojums, bet Meldru ielā Jūrmalā glābēji pēc satiksmes negadījuma sakārtojuši ceļa braucamo daļu.